Eckbo fikk million til ny humorserie

Filminstituttet delte ut 33,7 millioner.

(Dagbladet.no): Espen Eckbo ble tilgodesett med én million kroner da Norsk Filminstitutt åpnet pengesekken i dag. I alt 33,7 millioner kroner ble delt ut, og fordelt på tre nye langfilmer og to dramaserier.

Eckbos serie har navnet «Tett på tre», og er en satirisk dokumentarserie iscenesatt med skuespillere. Eller en liksom-dokumentar, om du vil.

- Serien skal sendes på TV 2 til høsten en gang, men det er litt usikkert nøyaktig når premieren blir, sier produsent Vilhelm Camillus Paus til Dagbladet.no.

Møter mennesker

Hver uke skal Eckbo, som både skriver manus og spiller i serien, dramatisere ett nytt tema gjennom et møte med tre forskjellige menneskeskjebner.

- Vi møter disse menneskene idet de står overfor et viktig valg, en utfordring eller i en prosess der de ønsker å nå et konkret mål. Serien skal berøre temaer som de fleste mennesker møter i løpet av livet, slik som kjærlighet, døden og vennskap, heter det i pressemeldingen.

Humorserien er inspirert av dokumentarserier som U:Trippel, den danske serien Syklus, BBCs Human Remains, og Faktor på NRK.

Patetiske mannsfigurer

- I dette prosjektet har han funnet en vinkling som på mange måter likner hans forrige prosjekter hvor kjente eller historiske TV-programmer utsettes for Eckbos ondskapsfulle og smidige ironi, og Eckbo får brukt sine store evner til å tegne patetiske mannsfigurer på en mediekritisk måte, sier Nikolaj Frobenius, langfilmkonsulent i Norsk filminstitutt, i pressemeldingen.

NY SERIE: Espen Ecbo lager ny liksom-dokumentarserie. Foto: FRANK KARLSEN
NY SERIE: Espen Ecbo lager ny liksom-dokumentarserie. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Serien har antatt premieredato høsten 2008, og et totalbudsjett på i underkant av fem millioner.

Film om Bastøy

I tillegg til Eckbos nye serie, fikk også dramaserien En god nummer to støtte. Serien handler om Helen som vil prøve seg som skuespiller, og skrives og regisseres av Kjetil Indregard. Han er blant annet mannen bak barne-serien Linus i Svingen.

Marius Holst har fått over 14 millioner kroner til filmen Bastøy. Det skal bli en spenningsmettet film om den unge gutten Erling Anker, som kommer til Bastøy etter å ha drept en mann. Manuset er basert på en historie av Lars Saabye Christensen og Mette Bølstad.

Oljeeventyret

Arild Østin Ommundsen fikk 7,7 millioner til Rottenetter, som handler om Jonny som kastes inn i det norske oljeeventyret i sin vei mot toppen i norsk oljebransje.

Og Sara Johnsen fikk 9,5 millioner til Upperdog, om fire unge mennesker som må lære å se andre enn seg selv, forsones med fortida og frigjøres gjennom kjærligheten som kan oppstå mellom mann og kvinne.

BASTØY-FILM: Marius Holst lager ny film om guttehjemmet på Bastøy.