Eckbo knuser Backstreet Boys

Espen Eckbo og parodibandet Boyzvoice banker sine parodiofre på salgslistene: Uten en eneste tv-annonsering eller pr-opptreden har singelen «Let Me Be Your Father Xmas» solgt 30000 - mer enn noen av guttebandene på markedet. Nå snakker de om lansering i utlandet.

- Vi har sendt ut plata til en del land og fått mange morsomme tilbakemeldinger. Vi har jo mange kontakter og gutta er klare for å satse hvis det skulle bli aktuelt, forteller Frank Johansen, som signet gruppa til Universal.

- Jeg så dem på «Mandagsklubben» og fikk umiddelbart tenning på konseptet, forteller Johansen.

Der dukket Espen Eckbo i fjor opp som M'Pete (25) sammen med «brødrene» Roar (33) og Hottub (24). Johansen var ikke sein med å ta kontakt, og i konkurranse med flere andre plateselskaper fikk han guttas underskrifter på platekontrakten.

140000 lyttere

30. november ble singelen «Let Me Be Your Father Xmas» lansert på ekte boybandvis med a cappella-synging og svevende uttalelser foran et fulltallig og lattermildt pressekorps på Grand Hotel i Oslo. Nå, to måneder etter, har singlen solgt 29800 eksemplarer. Den har toppet VG-lista i fem uker og ligger for tida på 6. plass.

På Internett finnes det egen hjemmeside der du kan få gratis Boyzvoice e-postadresse. Og fanklubben er for lengst opprettet. 140000 har vært på nettstedet freetrax.com og hørt på lydklipp fra cd-en.

At Boyzvoice, som kom fra ingenting, har greid å selge til trippelplatina er en sensasjon i seg selv. Særlig siden de største radiokanalene ikke har gitt singelen mye spilletid og bandet ikke har holdt en eneste konsert eller gjort intervjuer.

- Dette er sinnssykt, konkluderer Johansen.

Fanpost

Espen Eckbo ferierer for tida i utlandet, men da Dagbladet intervjuet frontfiguren like før jul ville han ikke prate om Boyzvoice i det hele tatt.

- Nei, boyband er bare for jenter, svarte mannen som Dagbladets lesere kåret til fjorårets tv-fjes. Det har han helt rett i.

- Det har blitt en del fanpost. Mange jenter skriver inn og vil være med og danse i bakgrunnen når bandet opptrer, ler Frank Johansen.

30 000: Espen Eckbos band Boyzvoice har solgt 30 000 av «Let Me Be Your Father Xmas» de to siste månedene. Fra venstre Hottub, M'Pete og Roar.