IKKE SIKKERT: Ed Sheeran og U2 avlyser konsertene sine i St. Louis fordi politiet ikke har mulighet til å skjøtte sikkerheten på en ansvarlig måte. Foto: AFP Photo/ ANP/ Paul Bergen/ Netherlands OUT
IKKE SIKKERT: Ed Sheeran og U2 avlyser konsertene sine i St. Louis fordi politiet ikke har mulighet til å skjøtte sikkerheten på en ansvarlig måte. Foto: AFP Photo/ ANP/ Paul Bergen/ Netherlands OUTVis mer

Avlyser utsolgt konsert

Ed Sheeran og U2 avlyser konsert etter opptøyer i St. Louis

Politiet kan ikke garantere sikkerheten.

Både U2 og Ed Sheeran avlyser sine konserter i St. Louis i USA på grunn av de voldelige opptøyene som oppsto etter at en politimann ble frikjent for drap.

I en kunngjøring på bandets hjemmeside bekrefter arrangøren Live Nation og U2 selv at den planlagte konserten som bandet skulle ha i St. Louis lørdag kveld, er avlyst. Også sangeren og låtskriveren Ed Sheeran blir nødt å avlyse sin utsolgte konsert søndag.

Begge konsertene avlyses på grunn av at politiet i St. Louis ikke har mulighet til å skjøtte sikkerheten på en forsvarlig måte.

– På bakgrunn av denne informasjonen kan vi ikke med god samvittighet risikere sikkerheten til våre fans ved å gjennomføre kveldens konsert, heter det blant annet i U2s kunngjøring.

Opptøyene i St. Louis begynte fredag kveld etter at en politimann som var siktet for overlagt drap på en svart mann i 2011, ble frikjent.

Hundrevis av rasende mennesker protesterte mot frifinnelsen, og politiet brukte til slutt tåregass for å spre demonstrantene.

Flere protester er ventet lørdag kveld.

(NTB)