Edderkoppen frykter sine egne

Tobey Maguire spiller Edderkoppen, men han har lite til overs for insekter.

Du kan lure, men det viser seg at hovedrolleinnehaver Tobey Maguire («Wonder Boys», «Siderhusreglene») er livredd insekter. I tiden før innspillingen av «Edderkoppen» har skuespilleren drevet psykologisk krigføring mot sin fobi.

- Jeg fant en gresshoppe i huset mitt. I et forsøk på å bære den ut sviktet jeg helt. Jeg tenkte: Du skal spille Edderkoppen og klarer ikke engang å få ut et lite insekt. Så jeg tok gresshoppa opp, men da den beveget seg var det slutt. Jeg slapp den og bestemte meg for å trene egen psyke en annen dag, fortalte Maguire til Filmunlimited.

Og fobiene fortsetter

Men fobiene stopper ikke der for skuespilleren. Da spesialeffektfolka tok en avstøpning av ansiktet hans, frika Maguire helt ut. Midt i prosessen fikk Edderkoppen et klaustrofobianfall.

- Jeg hadde bare to små hull til nesa. Da plasten hardnet til ble masken hard, varm og tung. Jeg taklet det ikke og ba gutta rive den av, klaget Maguire.

Stort bedre gikk det ikke da kroppen skulle avstøpes. Hårete legger og plast som rives av går tydeligvis dårlig sammen.

- Det var vondt, klaget Maguire igjen.

Supernerd

REDD EDDERKOPP:Mannen som skjuler seg bak denne kostymen er Toby Maguire og er ikke så tøff som han ser ut som...
REDD EDDERKOPP:Mannen som skjuler seg bak denne kostymen er Toby Maguire og er ikke så tøff som han ser ut som... Vis mer

Hardt prøvede Tobey Maguire fikk rollen som superhelten Edderkoppen i hard konkurranse med andre unge lovende kolleger. Edderkoppen er en av Marveluniversets mest kjente heltefigurer. Den handler om nerden Peter Parker som bites av en radioaktiv edderkopp og blir superhelt med sjette sans og gode klatreegenskaper.

REDD EDDERKOPP:Mannen som skjuler seg bak denne kostymen er Toby Maguire og er ikke så tøff som han ser ut som...