Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eddi Eidsvåg får Harry Hole-pris

Årets «ålreite fyr»

ÅLREIT FYR: Eddie Eidsvåg har fått pris for sitt arbeid med Pøbelprosjektet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
ÅLREIT FYR: Eddie Eidsvåg har fått pris for sitt arbeid med Pøbelprosjektet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Eddi Eidsvåg er kåret til årets «ålreite fyr» av Harry Hole-stiftelsen. Prisen får han for sitt arbeid i Pøbelprosjektet.

Prisen på 1.000.000 kroner ble utdelt på Restaurant Schrøder mandag.

Harry Hole-stiftelsen og Eddi Eidsvåg har sammen bestemt at prispengene skal deles av FNs barnefond UNICEF og stiftelsen Zamora Teran Foundations.

UNICEF får halvparten av pengene til et skoleprosjekt for marginaliserte barn på Costa Rica. Zamora Teen Foundations driver prosjektet «One Laptop for all» i Nicaragua, der de jobber for å integrere IKT i grunnskolen i underutviklede områder.

Pøbelprosjektet har som mål å få unge mennesker som har falt utenfor, ut i arbeid eller videreutdannelse.

OPPRETTET PRISEN:  Forfatter Jo Nesbø . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
OPPRETTET PRISEN: Forfatter Jo Nesbø . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Harry Hole-stiftelsen ble etablert av Jo Nesbø i 2008, da han overførte alle rettigheter og inntekter fra romanen «Hodejegerne» dit. Stiftelsen har også fått rettighetene til de kommende romanene «Blod på snø» og «Mere blod».

«Blod på snø» kommer ut i mars neste år.

Tidligere vinnere av stiftelsens kåring av «ålreite» folk er Odd-Cato Kristiansen, Marit Hallen, Henning Holstad og Aslam Ahsan, Margareth Hatle og Walther Jarwson.

(NTB / Dagbladet)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media