Eddie (32) portretterer Stephen Hawking i ny film

- En blanding av drøm og frykt.

NY FILM:  I februar har filmen «The Theory of Everything» premiere i Norge. Den britiske skuespilleren Eddie Redmayne portretterer Stephen Hawking over en periode på 25 år. Foto: United International Pictures
NY FILM: I februar har filmen «The Theory of Everything» premiere i Norge. Den britiske skuespilleren Eddie Redmayne portretterer Stephen Hawking over en periode på 25 år. Foto: United International PicturesVis mer

(Dagbladet): Den britiske skuespilleren Eddie Redmayne (32), som mange stiftet bekjentskap med da han spilte Marius i musikalfilmen «Les Misérables» i 2012, har hovedrollen som Stephen Hawking i filmen «The Theory of Everything».

Filmen er nå blitt vist under Filmfestivalen i Toronto, Canada, og har norsk premiere i februar neste år.

- Drøm I et intervju med BBC forteller skuespilleren om å gå inn i rollen som den verdenskjente fysikeren og matematikeren Hawking, og at presset han følte for oppgaven fylte ham med frykt.

- Å fortelle en så ekstraordinær historie som denne, og skildre en karismatisk, briljant og morsom Stephen, det er virkelig drømmen. Men det gjør også at dette blir en blanding av drøm og frykt, sier Redmayne til BBC.

Filmen handler om Hawkings liv, som ble diagnostisert med motonevronsykdom som 21-åring. Sykdommen gjør at motoriske nerveceller ødelegges, noe som fører til lammelser og muskelsvinn.

Redmayne portretterer Hawking over en periode på 25 år, og skildrer hvordan hans fysiske tilstand forverres.
 
- Egen stemme Hawking, som nå er 72 år, har fått flere priser, og er blant annet kjent for sitt arbeid med sorte hull. Sykdommen har gjort at han må sitte i rullestol, og kommunisere gjennom en spesiell datamaskin.

HAR SETT FILMEN:  Stephen Hawking skal ha settfilmen om seg selv, og godkjent den. Foto: United International Pictures
HAR SETT FILMEN: Stephen Hawking skal ha settfilmen om seg selv, og godkjent den. Foto: United International Pictures Vis mer

Regissøren av «The Theory of Everything», James Marsh, sier til BBC at Hawking har sett filmen, og gitt den sin godkjennelse.

- Ha så filmen når den var nesten ferdig, og noe av det første han sa var at han ønsket å gi oss sin virkelige stemme, sier Marsh.

FRA FILMEN:  Her spiller Eddie Redmayne en ung Stephen Hawking. Foto: United International Pictures
FRA FILMEN: Her spiller Eddie Redmayne en ung Stephen Hawking. Foto: United International Pictures Vis mer