Eddie (32) portretterer Stephen Hawking i ny film

- En blanding av drøm og frykt.

NY FILM:  I februar har filmen «The Theory of Everything» premiere i Norge. Den britiske skuespilleren Eddie Redmayne portretterer Stephen Hawking over en periode på 25 år. Foto: United International Pictures
NY FILM: I februar har filmen «The Theory of Everything» premiere i Norge. Den britiske skuespilleren Eddie Redmayne portretterer Stephen Hawking over en periode på 25 år. Foto: United International Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske skuespilleren Eddie Redmayne (32), som mange stiftet bekjentskap med da han spilte Marius i musikalfilmen «Les Misérables» i 2012, har hovedrollen som Stephen Hawking i filmen «The Theory of Everything».

Filmen er nå blitt vist under Filmfestivalen i Toronto, Canada, og har norsk premiere i februar neste år.

- Drøm I et intervju med BBC forteller skuespilleren om å gå inn i rollen som den verdenskjente fysikeren og matematikeren Hawking, og at presset han følte for oppgaven fylte ham med frykt.

- Å fortelle en så ekstraordinær historie som denne, og skildre en karismatisk, briljant og morsom Stephen, det er virkelig drømmen. Men det gjør også at dette blir en blanding av drøm og frykt, sier Redmayne til BBC.

Filmen handler om Hawkings liv, som ble diagnostisert med motonevronsykdom som 21-åring. Sykdommen gjør at motoriske nerveceller ødelegges, noe som fører til lammelser og muskelsvinn.

Redmayne portretterer Hawking over en periode på 25 år, og skildrer hvordan hans fysiske tilstand forverres.  - Egen stemme Hawking, som nå er 72 år, har fått flere priser, og er blant annet kjent for sitt arbeid med sorte hull. Sykdommen har gjort at han må sitte i rullestol, og kommunisere gjennom en spesiell datamaskin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer