Edelt metall

I en klasse for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Film: «Put on your Sunday clothes, there’s lots of world out there….». Kontrasten mellom Jerry Hermans krampelystige låt fra «Hello, Dolly!» på lydsporet, og bildene av en fullstendig øde og forsøplet storby kunne ikke vært større. Dette setter tonen for en av de mest originale, morsomme og elegante filmene på lang tid. «WALL-E» er en film som er vanskelig å sette i bås. Barnefilm eller voksenfilm? Si det. Den appellerer til så forskjellige publikumsgrupper og fungerer på så mange plan at den hever seg over den slags kunstige skillelinjer og nærmest skaper sin egen, lille sjanger.

Søppel

Det er gått flere hundre år siden menneskene ga opp og forlot jorda til fordel for et strømlinjeformet luksusliv på en gigantisk romstasjon. De etterlot seg en verden som holder på å drukne i søppel - samt WALL-E, en liten solenergidrevet robot som er programmert til å rydde opp. Samt en og annen kakerlakk. De overlever som kjent det meste. Etter så lang tid har den lille maskinen utviklet en menneskeliknende personlighet. WALL-E er ekstremt nysgjerrig og fyller containeren den bor i med rare ting, blant annet en gammel VHS-kassett med «Hello, Dolly!». Når WALL-E kommer hjem hver kveld setter den på den gamle musikalen. Og sakte synker det inn på robotens harddisk. Det handler om å gripe dagen, å bryte ut av rutinen og finne noen å dele livet med. Et budskap som er så enkelt at selv en rusten, liten robot skjønner det. Så en dag lander en romskip og etterlater en annen robot. Er dette svaret på WALL-Es drømmer?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer