Eeg, Harald Rosenløw

Hvordan ble du forfatter?

- Jeg flytta til Fetsund da jeg var 19. Kjeda meg veldig der, det fantes ingen mellom 19 og 25. Jeg blei gripi av akutt melankoli, borte var alle gutta, borte var jenta jeg hadde vært forelska i. Jeg leste «Beatles» av Lars Saabye Christensen og det sa pang. Det var akkurat som om noen dro ut proppen inne, og jeg begynte å skrive. Først bare historier fra virkeligheten. Så kjente jeg suget, og først etter en stund skjønte jeg at det var lov å juge. Så kasta jeg meg utpå. Uten den jobben, og uten den boka hadde verden sett annerledes ut for meg.

Hva er din beste leseropplevelse?

- Har svart på det, egentlig. Ingenting slår «Beatles» for meg. Den forandra på en måte livet mitt.

Hvordan liker du å jobbe?

- Det er egentlig det samme så lenge jeg får skrive. Jeg elsker å skrive. Hver dag er helt perfekt hvis jeg får starte med noen setninger. Det hender jeg våkner med noen på leppene. Så jeg kan egentlig jobbe hvor som helst, på hva som helst og når som helst. Men når alt kommer til alt, koker mye ned til at jeg jobber fra morningen av. Men jeg er ganske rastløs så jeg kan ikke sitte mye mer enn tre-fire timer før jeg må hoppe litt eller høre på høy musikk. Hvis jeg er i siget kan jeg ha tre sånne økter om dagen.

Hvilke andre ting er viktige for ditt forfatterskap?

- Musikk er viktig. Jeg hører alltid musikk når jeg jobber. Venner. På mange måter skriver jeg bøker til vennene mine, og jeg er ikke en sånn einstøing som liker å sitte på en øde hytte i månedsvis. Kjærlighet. Uten kjærlighet, savnet av kjærlighet, mangel på kjærlighet, overskudd på kjærlighet, ingen setninger.

(Dagbladet.no 14.11.2003)