Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Effektivt skrekkelig

Fint oppbygd skrekkfilm som tar av mot slutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeepers Creepers» er en gammel standardlåt de fleste har hørt, effektivt brukt som kont-rast og underlag til uhyggen i Victor Salvas like effektive grøsser.

Det er utvilsomt skrekkelig nok, der vi følger søsknene Trish (Gina Philips) og Darry (Justin Long) langs landeveien på vei hjem, familiært kranglende inntil de oppdager en merkelig lastebil i speilet. For mange år siden forsvant et kjærestepar på den samme strekningen. De ble aldri funnet. Søsknene ser den uformelige lastebilsjåføren stappe det som likner et lik inn i et rør ved en nedlagt kirke og bestemmer seg for å undersøke saken.

Salva spiller på vår iboende frykt for det ukjente og vår lett pirrelige nysgjerrighet i denne katt-og-mus-leken i grisgrendte strøk, befolket av merkelige eneboere. Det fungerer, fordi han porsjonerer ut skrekksekvensene og lar oss puste innimellom. Vekslingen mellom realisme i miljø- og personskildringer og de nødvendige sjokkeffektene skaper tilsiktet nerve.

Hadde regissøren bare holdt stilen tvers igjennom. På slutten velter han seg nesten parodisk i tradisjonell uhyreskildring.

Vær ellers obs på verdens skrekkeligste slafsescene i en helt severdig angstskaper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!