«Eg e ingen edderkopp»

To låter om Carl I. Hagen og Vidar Kleppe har gått som en farsott på nettet de siste ukene. Nå finner du Hagen-ræppen til og med på Napster.

«Eg e ikkje edderkopp, eg e ein lagspelar», gjentar Vidar Kleppe i beste ræpper-stil mens enkel synth- og rytmemusikk går monotont i bakgrunnen. Kleppes edderkopp-forsikringer blir bare avbrutt av Carl I. Hagens velkjente stemme som bryter inn en gang i blant: «Kom deg unna partiet, Vidar!»

Sånn går teksten i en av Hagen-låtene som har gått som en farsott på nettet den siste uka. Bakmannen heter Vidar Brennodden og er ansatt i NRK.

- Låta var en bestilling for Ukeslutt. Jeg har klippet i setninger og tatt vekk noen ord, men jeg har ikke endret meningen i det de sier. Opptakene er autentiske, sier han.

- Jeg brukte rundt 30 timer på å lage låta. Det vanskeligste er å få en bra story i ræppen. Det er lov med litt juks for å få de setningene jeg vil ha.

Og Kleppes sørgesang er ikke den eneste låta Brennodden har laget om Hagen og såpeoperaen i Frp. I ræppen «Ukultur» får Hagen ræppe frem beskyldningene om ukultur og kreftsvulster mens noen roper militære ordrer i bakgrunnen. Den låta ligger til og med på Napster.

- Sånne temaer er bra å lage ræp på, sier Brennodden, som har underholdt flere enn han aner med sangene sine den siste uka.

- Det er veldig mange som har fått den i mailen sin. Sangene går en rundgang, folk i NRK har fått den tilbake på mail fra folk utenfor huset, sier han.

- Vi vil kanskje prøve å få den utgitt på cd.

Vidar Kleppe synes edderkopp-låten er morsom:

- Jeg har hørt låta et par ganger. Det er ikke sånn musikk jeg hører mest på, men jeg synes den er artig, sier han.

Det er heller ikke bare Hagen og Kleppe som får gjennomgå av NRK-lyddesigneren. Thorbjørn Jaglands noe uheldlige uttalelse om «Bongo fra Kongo» har også fått sin egen lille låt.

Her er linkene til låtene, som ligger på NRKs nettsider:

KLEPPES RÆP:- Eg e ingen edderkopp, sier Kleppe, men det hjelper lite. Hagens svar er fremdeles
KNALLHARD HAGEN: - Kom deg unna, Vidar!