- Eg e' speechless!

Tor Endresen trodde han skulle spise middag med en venn. Da han ankom restauranten i går kveld, ble han i stedet møtt med ærespris, trampeklapp og jubel fra kolleger, fans og presse. Da mistet Tor taleevnen.

Årsaken til alt oppstyret var Tors tolkninger av Phil Collins' sanger til «Tarzan»-filmen. Disney var så fornøyde med resultatet at de bestemte seg for å hedre Endresen med en ærespris.

Han fikk en originaltegning av Tarzan, tegnet av Disneys sjefanimatør Glen Keane, til odel og eie.

Da Tor kommer ut av heisen, blir han møtt med knatrende blitzlys og inviterte gjester som synger «Ingen er så nydelig som du», mer eller mindre samstemt.

- Du store all verden! Jeg ante ingenting, tusen hjertelig takk. Jeg blir helt satt ut, jeg. Det er ikke ofte jeg mister taleevnen, men nå er jeg speechless!

Naken Endresen

Egentlig hadde Tor Endresen tenkt å fly hjem til familien i Bergen etter middag i går, men i all champagneskålingen på Grand Hotel fant han ut at hjemreisen måtte utsettes.

- Men jeg må ringe hjem. De aner jo ingenting om dette her. Se på den tarzantegningen, da! Stilig, ikke sant? sier Tor og tar fram mobiltelefonen for å fortelle familien den glade nyheten.

Også til stede på Grand er en lokal Tor Endresen-fanklubb fra Sandefjord, Cointrau-klubben.

- Han er så nydelig, har du sett den kroppen! Og det smilet! Og så synger han så fint, sier jentegjengen i munnen på hverandre og skåler i mer champagne.

Karriere i utlandet

Alle har et bilde av Endresen i bar overkropp klistret på ryggen, og sløyfer med en smilende Endresen på brystet.

I månedsskiftet mai/juni kommer Tor Endresens nye plate «Blue», hvor han synger alle sangene på engelsk.

- De fleste sangene er originale, og jeg har skrevet litt selv også. Men vi har tatt med noen gamle favoritter, som «Gitarman» av Bread og «We're all alone» av Boz Scaggs. Og en sein kveld på Smuget fikk Jørn Hoel, Egil Eldøen og jeg ideen om å gjøre Simon and Garfunkels «Cecilia», og det er blitt en vanvittig partylåt, forteller Endresen.

Selv om det er første gang han gir ut en rein engelskspråklig plate, så har han sunget mye på engelsk.

- I «Lollipop»-programmene med Rune Larsen var alle sangene på engelsk.

I går sang Tor Endresen verken på norsk eller engelsk.

Han var helt speechless.

<B>FANKLUBB: </B>Cointrau-klubben fra Sandefjord var invitert av Disney til å skape stemning rundt Tor Endresen.