KOMMENTARER

«Eg vil helst vera din bane ...»

Island gir oss en god skaldbank.

OOOH (UGH): Island sendte arrogante engelskmenn ut av årets EM og for første gang løp spillerne til tilskuerhopen og sammen utførte det tunge kampropet som egentlig stammer fra skotske Motherwell. Foto: NTB Scanpix
OOOH (UGH): Island sendte arrogante engelskmenn ut av årets EM og for første gang løp spillerne til tilskuerhopen og sammen utførte det tunge kampropet som egentlig stammer fra skotske Motherwell. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I morgen kveld klokka 21.00 møter Island vertsnasjonen Frankrike i Paris til EM-kvartfinale, avdeling fotball. De siste to ukene er det aller meste blitt skrevet, sagt, grått, jublet, analysert og ropt ut om det islendingene har utført av heltemodige fotballbragder så langt i mesterskapet. Fotballkommentatorer har måttet legge seg paddeflate etter at Island slo ut England samtidig som mange nordmenn nå ønsker å bli islendinger i 2 x 45 minutter pluss eventuelt straffespark mot Astrix og Obelix.

Vår kollega, som fortsatt holder til i fine Akersgata, Verdens Gang, har også laget en app der vi kan legge inn våre fornavn, og fars fornavn, og dermed få våre islandske navn der mitt ble Tomúr Melvinsson. Ikke akkurat et navn som dukker opp i Edda-diktene, heltedikt. Men, før vi går inn i de historisk tunge islandske heltene må vi nevne at Sagaøya nå har fått et knippe nye kongsemner som heter Hannes Thór Halldórsson, Birkir Már Sævarsson, Aron Einar Gunnarsson (kaptein), Gylfi Thór Sigurdsson, Arnór Ingvi Traustason, Kolbeinn Sigthórsson og Jón Dadi Bödvarsson. Kaptein Aron Einar Gunnarsson ser forresten ut som om han har en hovedrolle i Game of Thrones - som er klar til dyst sammen med Tormund Giantsbane aka Kristoffer Hivju når som helst. Og, samtlige islandske fotballspillere passer også inn i moderne versjoner av Egils saga og Njåls saga - dette hvis vi ser stort på det altså.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer