DEBATT

Valg:

Egeland bommer om Venstre

Fordelen med en blågrønn regjering er at den nettopp kan samarbeide både til venstre og til høyre i Stortinget.

SKOLEPARTIET: Det er grunn til å minne om at skole har vært en viktig sak for Venstre siden vi opprettet folkeskolen i begynnelsen av forrige århundre, skriver Terje Breivik fra Venstre. Foto: John T. Pedersen.
SKOLEPARTIET: Det er grunn til å minne om at skole har vært en viktig sak for Venstre siden vi opprettet folkeskolen i begynnelsen av forrige århundre, skriver Terje Breivik fra Venstre. Foto: John T. Pedersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

John O. Egelands kommentar 29. juni fortjener et svar. Analysen om den forslitte frasen om Venstre som et vingleparti er for enkel å ta i bruk for en så kunnskapsrik og erfaren kommentator som ham.

Egeland har rett når han påpeker at et borgerlig flertall forutsetter at Venstre kommer over sperregrensen. Det er også med et borgerlig flertall Venstre har hatt gjennomslag for saker som er viktige for oss. Det var først med et nytt flertall i 2013 at vi fikk gjennomslag for Lærerløftet som nå har sørget for videreutdanning av om lag 6000 lærere, og vi har satt i gang 5-årig lærerutdanning. Vi har tredoblet satsingen på videreutdanning. Alt dette sa Ap nei til da de rødgrønne styrte. Å sørge for flere kloke og kunnskapsrike lærere er det viktigste vi kan gjøre for elevene og den fellesskolen vi alle er glad i. Det er også med et borgerlig flertall vi har sørget for at 50.000 barn i familier med dårlig råd nå får tilgang på gratis barnehageplass eller vesentlig lavere pris. Det er viktig for å gi disse barna en best mulig start på livet. Vi har dessuten styrket den sosiale sikkerheten til gründere og selvstendig næringsdrivende og sørget for at det nå blir mer lønnsomt å investere i småbedrifter. Det handler om å tilrettelegge for flere arbeidsplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer