DEBATT

Egeland, du kan bedre enn dette

Vårt mål er sosialisme og folkestyre, ikke et sovjetisk diktatur.

PARTIHISTORIE: «Egeland mener å vite hva Rødt egentlig mener - selv om noe annet står i programmet. Da kan han kanskje fortelle oss hva de andre partiene også egentlig mener. Hvem er Arbeiderpartiets egentlige tippoldefar? Lenin?», skriver Moxnes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PARTIHISTORIE: «Egeland mener å vite hva Rødt egentlig mener - selv om noe annet står i programmet. Da kan han kanskje fortelle oss hva de andre partiene også egentlig mener. Hvem er Arbeiderpartiets egentlige tippoldefar? Lenin?», skriver Moxnes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

John Olav Egeland skriver i sin kommentar 1. oktober at Rødt er «Stalins norske barnebarn». Det er en grov og feilaktig anklage. Vårt mål er sosialisme og folkestyre, ikke et sovjetisk diktatur. I vårt program står det at «Rødt tar sterk avstand fra de brudd på menneskerettigheter, politiske drap og folkemord som er gjennomført i sosialismens navn.» Det står også at «Rødt mener at ytringsfrihet, organisasjonsfrihet, frie valg, frie medier og uavhengige domstoler som garanterer rettssikkerheten for det enkelte individ er grunnleggende for et sosialistisk samfunn.»

Men det hjelper visst ikke. Egeland mener å vite hva Rødt egentlig mener - selv om noe annet står i programmet. Da kan han kanskje fortelle oss hva de andre partiene også egentlig mener. Hvem er Arbeiderpartiets egentlige tippoldefar? Lenin? Ap var jo medlem av Komintern en stund. Og hvem er Frp's onkel?

Jeg tror denne type drittslenging er grunn til at mange er lei politikk. Ingen lytter til hverandre, alle prater forbi hverandre med sine forhåndsformulerte poenger. Nå har Egeland en mulighet til å snu trenden. Jeg tror vi kan bedre enn dette. Kommer du med en beklagelse, lover jeg å tro deg. Da starter vi med blanke ark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer