Egeland utviste grov uaktsomhet

Thomas Giertsens tidligere regnskapsfører, Marit Egeland, utbetalte full lønn til seg selv under sykemelding.

TAPTE: Marit Egeland saksøkte Feelgood Scene Film og TV, hvor Thomas Gjertsen er daglig leder, men hennes krav førte ikke fram. Foto: Bjørn Langsem
TAPTE: Marit Egeland saksøkte Feelgood Scene Film og TV, hvor Thomas Gjertsen er daglig leder, men hennes krav førte ikke fram. Foto: Bjørn LangsemVis mer

||| I går falt dommen mellom Feelgood Scene, Film og TV as, hvor Thomas Giertsen er daglig leder, og selskapets tidligere regnskapsfører Marit Egeland.

Les også: Thomas Giertsen: frikjent

Krevde 385.036 kroner
Egeland saksøkte sin tidligere arbeidsgiver fordi hun mente hun var sagt opp på usaklig grunnlag. I tillegg krevde hun lønn for 332,25 overtidstimer, feriepenger for disse overtidstimene, krav om sykepenger, udekket mobilregning og saksomkostninger 150.000 kroner.

Det samlede kravet fra Egeland mot Feelgood strakte seg til 385.036 kroner.

Retten var ikke enig med regnskapsføreren, og mente oppsigelsen var saklig begrunnet. I tillegg manglet hun dokumentasjon for både telefonutgiftene og overtidstimene.

Les også: - Vi er skuffet

Grov uaktsomhet
I dommen kommer det fram at Egeland har utvist grov uaktsomhet ved at hun utbetalte full lønn til seg selv under sykdom, noe som ikke var avtalt med arbeidsgiveren.

Dette kom fram i forbindelse med Egelands krav om sykepenger under sykemelding. I dommen heter det:

I en slik tilbakeføringsproblemstilling legger retten til grunn at Egeland ved sin adferd på dette punkt må anses å ha utvist grov uaktsomhet ved at hun måtte forstå at full lønn under sykdom ikke var avtalt med arbeidsgiveren, og ved at hun ikke tok dette opp med Feelgood, men helt på egen hånd gjennomførte disse fullønnsutbetalingene til seg selv i kraft av sin stilling som lønns- og regnskapsansvarlig.

Med grunnlag i funnet må Egeland betale 20 368 kroner tilbake til Feelgood.

I tillegg må hun tilbakebetale 2077 kroner for for mye utbetalt i feriepenger, og 64 319 kroner i erstatning for urefunderte sykepenger fra NAV.

Tilsammen må Egeland betale Feelgood 86 764 kroner.

Les også:

Giertsens eks-kollega utrygg på arbeidsplassen

Giertsen tar selvkritikk

- En krevende sjef

Thomas Giertsen møter i retten i dag

Inntektsfall for Giertsens pengemaskin

FRIFUNNET: Thomas Gjertsen er daglig leder i produksjonselskapet Feelgood, som ble saktføkt av Marit Egeland. I dommen ble Feelgood frifunnet.  Her er Giertsen i retten med 
advokat Agathe Løwenborg. Foto: Bjørn Langsem
FRIFUNNET: Thomas Gjertsen er daglig leder i produksjonselskapet Feelgood, som ble saktføkt av Marit Egeland. I dommen ble Feelgood frifunnet. Her er Giertsen i retten med advokat Agathe Løwenborg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer