Egen kategori

Advokat Per Danielsen er bare ikke sann. Broren til Frp-Dag skyter fra hofta, eller lavere. Hardere negl finnes knapt i norsk offentlighet i dag.

Ordvekslingen i «Tjueen» med Fremskrittspartiets generalsekretær Geir Moe, var hatsk og fjetrende fæl. Danielsen beskyldte blant annet Mo for stasimetoder to ganger. Danielsens kroppsspråk sier sitt under en direktesendt tv-debatt.

Hagen vant altså i namsretten i går. Men sirkus Frp er på ingen måte over, julefreden har aldri vært lenger unna.

I «Tabloid» var Per Danielsen i studio. Dag Danielsen ville ikke stille. Hagen dukket opp på skjerm fra Kristiansand. Nærmere hverandre kommer Hagen og Danielsen neppe. Hagen smilte stivt, veldig overbærende og lirte av seg selvfølgeligheter. Danielsen hogg til.

Særklasse

Frp-striden tilhører en egen kategori. Oppgjøret framstår på tv som kaos i særklasse. Danielsen - og Hagen - stiller da også i hver sin særklasse: Den nådeløse advokat-pitbullen, injurieadvokaten som også pressefolk frykter. Og landets dyktigste tv-politiker gjennom tidene.

Og nå, over til noe hyggelig: En kvinne i særklasse er også Kiki Sørum. Kiki er hele Norges ansvarlige, og alltid like omsorgsfulle, motemamma. Kiki taler der andre tier.

Kommer Sonja eller Gro i skade for å opptre i unett bekledning, med for store blomster på skjørtet eller mangler antrekket helhet, får damene så hatten passer. Men moteeksperten er aldri ondskapsfull. Hun vil bare så fryktelig gjerne at vi alle skal ta oss ut til vår fordel.

Svanen

Nå om dagen har Kiki Sørum, hvis varemerke er det kølsvarte håret klippet i kort, hardtskåret bob, gode dager. For som hun jublet i Dagbladet, og gjentok i «Tabloid» i går: - Andungen er blitt en svane. Mette-Marit minner faktisk om Grace Kelly.

Motemammaen kunne ikke få fullrost Mette-Marits smakfulle drakter og hårfrisyre under Kristiansandsjentas to første offisielle opptredener. Billige T-skjorter, joggesko, rockekonserter og utagerende festing er nå heldigvis et tilbakelagt stilstadium.

Sammen med Sørum stilte moteredaktør i «Henne» Lisbeth Gulbrandsen. Skjønne Kiki så på Lisbeth og sa at Norges vordende dronning «trenger støtte fra oss».

- Vi skal ikke kaste oss over henne, vi skal passe på og hjelpe til hvis vi kan, sa det gode fashionmennesket.

Og ja, Mette-Marit var også veldig pen og fin under Nobelkonserten i Oslo Spektrum i går kveld.