Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Marcus & Martinus - «Together»

- Egentlig bare å bite tennene sammen og kjøre på

Marcus & Martinus er så populære at de har egne livvakter. Men det hektiske artistlivet er ikke bare-bare.

Dagbladet utfordret plateaktuelle Marcus og Martinius til å dele noen hemmeligheter om seg selv. Video: Sofie Braseth / Sveinung Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Man kan bli andpusten bare av å høre om det hektiske programmet Marcus (14) og Martinus Gunnarsen (14) har for tida.

I forrige uke lanserte de boka «Vår historie», og denne uka har de promotert albumet «Together» til hysteriske tilstander over hele Skandinavia.

I neste uke skal de tilbake på skolebenken (og attpåtil ha prøve!) hjemme i Trofors i Nordland, før de mot slutten av uka flyr til Oslo for å gjøre to utsolgte konserter i Oslo Spektrum.

Legg til høyt trøkk i sosiale medier, og ville fans enten landet heter Norge, Sverige, Danmark eller Finland, og du begynner å få et bilde av livet til poptvillingene akkurat nå.

Uoverkommelig, tenker du? Ikke for Marcus og Martinus - selv om de erkjenner at tempoet tar på.

- Blir slitne

- Vi blir slitne, erkjenner Martinus da Dagbladet møter ham og broren i en suite på Grand Hotel i Oslo.

Marcus nikker, og forteller at han er litt syk og ikke har fått sove så mye de siste nettene. Men så er smilet på plass igjen.

- Det er egentlig bare å bite tennene sammen og kjøre på. Vi får sove litt i bilen, sier Martinus.

Dagbladet har sluppet inn i suiten etter litt ventetid - guttene måtte nemlig freshe opp sveisene før kameraet kunne slås på.

Oslo, 20161104. Marcus og Martinus er aktuelle med nye plate. Her fotografert på Grand hotell i forbindelse med intervju. Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
Oslo, 20161104. Marcus og Martinus er aktuelle med nye plate. Her fotografert på Grand hotell i forbindelse med intervju. Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

Mens Martinus går for stritt hår rett i været, dyrker Marcus en bakoversleiket look på toppen. Ellers er det lite som øyensynlig skiller de to 14-åringene, som står midt i et norsk popeventyr.

Har livvakter

Til tross for lunkne anmeldelser i VG og Dagbladet gikk «Together» i går rett til topps på Itunes i Norge, i tillegg til høye plasseringer både i Danmark, Finland og Sverige. Oppmerksomheten rundt guttene er så stor at de har egne livvakter som følger dem rundt.

- Vi synes at det er helt utrolig at det skjer med oss, sier Marcus om suksessen de opplever.

- Hvorfor tror dere at dere slår sånn an?

- Vi er bare oss selv hele tida, sier Marcus.

- Og så er vi så snille som mulig mot fansen, legger Martinus til.

Fansen er villige til å gjøre litt av hvert for å få nærkontakt med 14-åringene. Da de besøkte Finland tidligere denne uka satt plutselig en fan i forsetet på bilen deres.

- Hun sa «I love you», og jeg bare «Shit. I love you too», sier Marcus og ler.

Penger på sparekonto

Med utsolgte storkonserter og et album på salgstoppen hersker det liten tvil om at Marcus & Martinus er en bedrift som går i pluss.

Da Dagbladet spør gutta hvor mye de tjener på suksessen, blir journalisten kjapt avbrutt av Sony Musics representant.

14-åringene svarer imidlertid at pengene de tjener stort sett går på sparekonto, der de skal stå til de har 18 lys på bursdagskaka og kan bruke pengene på «ordentlige ting», som bil og leilighet i hovedstaden.

Inntil videre går en del kroner med til hårspray og -voks, spøker de.

Tvillingene forteller at faren, som følger dem overalt, sørger for at suksessen ikke går til hodet på dem.

- Han hjelper oss med absolutt alt, sier Marcus.

Grunnformelen for å holde beina på jorda er uansett denne:

- Vi er egentlig bare oss selv og har det gøy, røper tvillingene.

PÅ NORWAY CUP: Marcus og Martinus snakker ut om kjærlighetsbrev, stemmeskiftet og suksessen i Sverige – og viser fram jamaicanske dansemoves sammen med sin nyeste duettpartner, Samantha J. Video: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
PLATEAKTUELLE: Marcus & Martinus slapp sitt første engelskspråklige album i går. «Together» spratt rett opp på førsteplass på norske Itunes. Denne uka har gått med til promotering av skiva over hele Skandinavia, og i neste uke venter utsolgte konserter i Oslo Spektrum. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
PLATEAKTUELLE: Marcus & Martinus slapp sitt første engelskspråklige album i går. «Together» spratt rett opp på førsteplass på norske Itunes. Denne uka har gått med til promotering av skiva over hele Skandinavia, og i neste uke venter utsolgte konserter i Oslo Spektrum. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!