Egentlig er foreldre superhelter

Fantastisk konklusjon i ny barnebok om Alvin Pang.

SØT ENERGIBOMBE: Serien om Albin er energisk og sjarmerende i tekst og strek, men bok nummer tre er ikke fullt som morsom som de foregående. Illustrasjon fra boka
SØT ENERGIBOMBE: Serien om Albin er energisk og sjarmerende i tekst og strek, men bok nummer tre er ikke fullt som morsom som de foregående. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «Dette er Alvin Pang. En gang ønsket han seg en lillebror. Det var en tabbe.»

Slik introduserte Endre Lund Eriksen Alvin og hans univers ved seriestarten i fjor høst. Den ønskede lillebroren ble ulykkeligvis en fremmelig lillesøster, som til alt overmål viste seg vanskelig å bli kvitt.

I årets bok får Alvin det travelt med å legge nettopp lillesøster Elvira. For Alvin har en plan. I natt skal han finne svaret på det alle små lurer på:

Hva gjør foreldre når barna er i seng?

Fargerikt fellesskap Eriksen skaper et moderne og fargerikt fellesskap rundt Alvin, som bor sammen med mor, stefar Freddy og Elvira. Bestevennen Adil er, likhet med Freddy, et kjærkomment ikke-vestlig innslag i den ellers så hvite, norske barnelitteraturen.

Ideen er derimot ikke fullt så originalt utviklet denne gangen. Spekulasjoner om foreldrenes tv-spilling og putekrig i nattetimene til tross. Da var det mer spenst i Nikolai Houms forslag til hva som skjer om natten i boka «Når alle sover,» som kom tidligere i år.

Barns forestillinger Kjedelig blir det likevel ikke. Som i de tidligere bøkene handler det, på morsomt og rørende vis, om barns forestillinger, forventninger og fantasier. Eriksen gjør det sjakktrekket å la Alvin spinne videre på det han ser denne natten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer