«Egentlig» morsomt?

Skulle ikke «Egentlig» egentlig være morsomt? Det var det ikke i går. Uansett hvor godt de imiterte Jens og Thorbjørn og Kjell Magne. Programmet dumpet ned på banaliteter, halvgode vitser og konstruert humor. Rasisthumor er blitt en landeplage. «Egentlig» har sine egne satiriske varianter, men også de bør være morsomme for å underholde andre enn rasistene. Vi får håpe de bare hadde en dårlig kveld.

Eller begynner de ganske enkelt å gjenta seg selv? Satire er vanskelig, og gjentakelse av gamle suksesser kan lett ende i flause. Det som var så inn i helvete morsomt for noen uker siden, er plutselig bare flaut. Den eneste morsomme «nyheten» var faktisk at statssekretær Jynge måtte gå før noen oppdaget at hun hadde bygd kontoret sitt om til båt. Men i går druknet også det poenget i alle ablegøyene.

Hastverk


De hadde sikkert ideer, men tekstene var preget av hastverk. De kan ikke ha fått dem til å sitte når vi som satt i tv-stolene ikke lo. Selv om Rune Andersen var forbløffende lik en viss leder i Venstre og snakket som ham. Selv om komikerne sikkert gjorde sitt beste. Det hjelper ikke med gode komikere når tekst og regi svikter. Vi ler ikke lenger bare en moromann eller morokvinne viser seg på skjermen.

Nå skal det i rettferdighetens navn sies at programmet har gått en stund, og til nå har holdt et høyt nivå med harselas over norsk fortreffelighet og norske politikere. De har også vært svært aktuelle, men endte i går som en dårlig kopi av «Hallo i uken». Vi trenger satire og skriker etter underholdning, men «Egentlig» må kanskje prøve å fornye seg. Det har de gjort med suksess tidligere, og gjør det sikkert igjen. Bare de altså får tid til å få poengene på plass.

Musikkpoeng


Det ble ganske mange poeng på deltakerne i Ivar Dyrhaugs «Beat for beat». Det er en uhøytidelig musikalsk spørrelek, men underholdningsverdien er svært avhengig av deltakerne og musikkvalget. Når svarene skal avgis syngende til akkompagnment, blir det lett en blanding hummer og kanari. Det hjelper ikke om konkurranselysten er stor, når musikken er et så dominerende element i programmet. Da må også sangen være noe mer enn trallala. I går ble det mye av det, og deltakerne hadde visst mest moro selv. Det ble for internt for underholdning. Og ganske rotete og oppstykket. Og uhyre lite spennende.