Egertorget i rødt, hvitt og blues

Med Vidar Busk og Amund Maarud for første gang sammen på scenen, ble det ny bøsserekord for Julemusikantene. 90000 kroner i Frelsesarmeens svarte gryte.

- Ble det 90000 kroner? Utrolig fett. Jeg er så gira nå at jeg skulle ha hatt en spillejobb til, sa Amund Maarud etter konserten.

Noen minutter tidligere hadde Vidar Busk satt et knakende punktum for årets Julemusikanter.

Busk avsluttet konserten med å kaste Gibson-gitaren i lufta. Dessverre satte ikke gamle Gibson et fjellstøtt telemarksnedslag. Gitaren gikk i scenegulvet med et brak. Halsen knakk, og Busk var utladet, men tok bruddet med fatning.

Knust gitar

Han donerte vraket til ti år gamle Jonas Hauge fra Eidsvold Værk. Jonas spiller blues. Han ble superglad for førjulspresangen. Jonas ble der og da invitert til å lappe sammen bestefar Gibson og møte opp neste år.

- Jeg er veldig glad for denne, sa Jonas.

- Det skal gå an å reparere den, sa Busk.

- Lei deg for at den gikk i stykker?

- Tja, den var fem år gammel, og det har vært mye moro, men sånt skjer. Den var jo også full av klistremerker, sa Busk.

Han er årets norsk gitarsoulmann med skiva «Love Buzz». Mange tror han har lagt de blå røttene i rør. Feil.

I går sto han midt i veikrysset til Robert Johnson. Igjen med blått groove i skjegget.

- Fantastisk

Ved siden av den sibirske tigerungen, Amund Maarud. Han var superfornøyd med å spille sammen med Busk: Levende live på Egertorget.

- Det er faktisk første gangen vi spiller sammen. Vi ante ikke hva vi skulle spille før vi gikk opp på scenen, men det å spille sammen med Vidar, er utrolig. Han har så mye greier, sa Maarud, som nok en gang øste av sitt store Skogbygda-talent.

Maarud og Busk åpnet dør på dør for et utrolig takknemlig publikum.

Vilt godstog

Foruten gitarskurkene sto Bill Troiani i den stødige bassgangen med polvotter og amerikansk coolness. Håkon Høye sørget for eminent kompgitar.

Bakerst satt Henrik Maarud og Martin Windstad. De to trommisene var som et vilt rytmisk godstog.

De tutet forbi Memphis på vei til siste stoppested, Louisiana. - Jeg er så kald på beina at jeg ikke kjenner føttene mine, men det var show, sa bassist Troiani.

ENEBÆRBUSK: To timer med blues, soul og rock som fikk folk til å glemme førjulskrampa fullstendig. Vidar Busk spilte Gibson-gitar med Frelsesarmeens svarte gryte på halsen.