KOMMENTARER

Høyres landsmøte:

Eggdonasjon er til barnas beste

Motsetningene var harde da Høyre i dag tok stilling til eggdonasjon. Partiets «ja» er argumentets seier over følelsespropaganda.

Restriktiv: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner fra Høyre innleder til om bioteknologi under Høyres landsmøte på Gardermoen fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Restriktiv: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner fra Høyre innleder til om bioteknologi under Høyres landsmøte på Gardermoen fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

De har tvilt og tvilt og tvilt, og tenkt og tenkt og tenkt. Det er nesten på grensa til det parodiske. Den dydige Høyre-politiker kan ikke konkludere i spørsmålet om eggdonasjon uten å ha gravd dypt i eget verdigrunnlag, og deretter tvilt lenge på hva de har funnet.

Eller, de kan i alle fall ikke konkludere uten å si at det har vært en lang reise i det politiske sjelelivet. Slikt sømmer seg ikke for medlemmer av et konservativt parti. I landsmøtets debatt om bioteknologi var det nesten en forutsetning for folk på talerstolen å si at spørsmålet er fryktelig krevende. For flere finnes ingen åpenbare svar, bare veldig mange følelser.

Det er kanskje ikke noe vi skal holde mot dem, selv om det for mer liberale tilhørere kan framstå litt i overkant. Bioteknologi er vanskelig og nært. Det angår liv, død, familie, kultur og arv. Og når teknologien sprenger grenser, og muligheten til å sette barn til verden nå gjelder grupper som tidligere ikke kunne det, er det politikken som må trekke linjen i sanden. Det er stortingsflertallet, ikke teknologien, som skal bestemme hvilke prinsipper som skal være førende for menneskers tukling med naturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer