Eggen slutter i TV2

Den allsidige sportskommentatoren Thor Eggen (51) slutter i TV2.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal samarbeidsproblemer være grunnen til at frilansreporter Thor Eggen fikk beskjed om at jobbutsiktene i TV2 er dårlige.

TV2s sportssjef Bjørn Taalesen bekrefter at Eggen ikke lenger skal jobbe for kanalen, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

- Eggen har etter et møte med avdelingsledelsen ikke fornyet sin frilanstilhørighet til TV2, og kan derfor dukke opp som frilanser andre steder enn hos oss. Vi har ikke et frilansbehov som dekker den mengden jobb som Eggen har gjort hos oss, sier Taalesen.

Eggen var med på å starte TVNorge i 1988, og gikk etter et par år over til NRK. Etter fem år der og to år i Canal+ begynte han i TV2, hvor han ble i seks år. Eggen har kommentert alle typer sportssendinger.

Eggen mener han ikke har hatt samarbeidsproblemer med TV2.

- Det er mindre og mindre å gjøre for frilansere. Det er ikke verre enn det. Hvis jeg har vært der i seks år, så taler det for seg. Det var jeg som ikke ville fornye kontrakten - ikke TV2. Det er signaler som jeg har skjønt siden i vinter, fordi TV2 har kvittet seg med alpin skisport, som har vært min vinterstolpe, sier Eggen.

FERDIG MED TV2: Thor Eggen.