Egmont dropper svenske Damm

Men gir ikke opp svensk litteratur.

(Dagbladet.no): Egmont Books har solgt svenske Damm Förlag til Forma Publishing Group, melder Bok og Samfunn.

- Damm Förlag i Sverige er inne i en god utvikling med en rekke spennende utgivelser. Forlaget har et bra fundament for videre ekspansjon. For å gi forlaget mulighet til å realisere sitt potensial, har vi valgt å selge virksomheten til et forlag med en vesentlig sterkere markedsposisjon i Sverige, nemlig Forma Publishing. Fra nå av er ikke Damm et lite forlag i et stor marked, men en sterk del av et stort forlagshus, sier Tom Harald Jenssen i en pressemelding.

Jenssen er administrerende direktør i norske Damm, og direktør for bokdivisjonen til Egmont Books i Norden. Norske Damm har vært eid av Egmont siden 1984. Uten svenske Damm, eier Egmont to forlag i Sverige: Egmont Tidsskrifter og Egmont Kärnan.

Egmont har lenge hatt som strategi å eie ledende forlag i alle de nordiske landene, og har ifølge svb.se jobbet i flere år med å utvikle Damms posisjon i det svenske markedet.

Derfor kommer salget overraskende på mange.

- Innsatsen vi har gjort for å øke volumet, på godt norsk betyr det oppkjøp av forlag, har ikke lykkes. Vi har sett hvordan det svenske markedet i det siste har vært relativt låst, sier Tom Harald Jenssen til svb.se.

Han sier likevel at Egmont ikke har gitt opp strategien med ha ledende posisjoner i hele Norden, og de vil følge utviklingen i bransjen.

DROPPER SVERIGE: Egmont og Tom Harald Jenssen selger svenske Damm, og står igjen med to mindre forlag i Sverige. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
DROPPER SVERIGE: Egmont og Tom Harald Jenssen selger svenske Damm, og står igjen med to mindre forlag i Sverige. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer