OVERSKUDD BLE TIL OPPSIGELSER: Egmont tar drastiske grep, til tross for gode tall i 2014. 42 mennesker mister jobben. 
Foto: Dagbladet
OVERSKUDD BLE TIL OPPSIGELSER: Egmont tar drastiske grep, til tross for gode tall i 2014. 42 mennesker mister jobben. Foto: DagbladetVis mer

Egmont gikk 150 millioner i pluss i 2014 - sparker 42 ansatte

Halverer antallet journalister. - Dette handler ikke bare om kostnadskutt.

(Dagbladet): Bransjenettstedet Kampanje melder at bladgiganten Egmont sparker 42 mennesker, og omstrukturerer sitt redaksjonelle arbeid. 

Dagens tiltak er den største nedbemanningen i Egmont Publishing siden 2009, da rundt 100 årsverk ble kuttet. 

156 millioner i pluss Selskapet la nylig fram resultater som viser 156 millioner kroner i overskudd før skatt i 2014, ni millioner kroner svakere enn resultatet fra året før. Selskapet understreker likevel at kuttene ikke bare handler om kroner og ører. 

- Dette handler ikke bare om kostnadskutt. Dette er et omstillingsprogram som skal ruste oss for å møte utfordringene i mediemarkedet på en bedre måte, sier ansvarlig redaktør og Egmont-direktør, Kjersti Mo, til Kampanje. 

Nedbemanningen ble presentert for selskapets ansatte i morgentimene mandag. Kuttene rammer hardt både blant journalister og forlagets redigerere.  Det skal ligge an til en halvering av selskapets rundt 50 rene journalister.

Slår sammen blader Egmont legger samtidig om på sin produksjonsmodell, og viderefører satsinga på Optimal Redaksjonell Publisering (ORO), et omstillingsprogram hvor de forskjellige deskene i Egmont slås sammen, og det opprettes en felles reporterbase på tvers av bladene. 

- Heldigvis er ikke ORO et nødhjelpsprogram. Dette handler aller mest om hvordan vi skal møte en ny medievirkelighet, og det er nå vi har handlingsrom til å investere i en fremtid. Mange aktører i mediebransjen må kjøre kostnadsprogrammer igjen og igjen og igjen og kan ikke skjele til hvordan skape nye inntekter. Den muligheten har vi. Vi må gjøre dette nå, og ikke når det er ren nød, sier Kjersti Mo.

Blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad, Det Nye og Vi Menn kan dermed bli skrevet av den samme reporterbasen i framtida.