Egmont gikk 150 millioner i pluss i 2014 - sparker 42 ansatte

Halverer antallet journalister. - Dette handler ikke bare om kostnadskutt.

OVERSKUDD BLE TIL OPPSIGELSER: Egmont tar drastiske grep, til tross for gode tall i 2014. 42 mennesker mister jobben. 
Foto: Dagbladet
OVERSKUDD BLE TIL OPPSIGELSER: Egmont tar drastiske grep, til tross for gode tall i 2014. 42 mennesker mister jobben. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bransjenettstedet Kampanje melder at bladgiganten Egmont sparker 42 mennesker, og omstrukturerer sitt redaksjonelle arbeid. 

Dagens tiltak er den største nedbemanningen i Egmont Publishing siden 2009, da rundt 100 årsverk ble kuttet. 

156 millioner i pluss Selskapet la nylig fram resultater som viser 156 millioner kroner i overskudd før skatt i 2014, ni millioner kroner svakere enn resultatet fra året før. Selskapet understreker likevel at kuttene ikke bare handler om kroner og ører. 

- Dette handler ikke bare om kostnadskutt. Dette er et omstillingsprogram som skal ruste oss for å møte utfordringene i mediemarkedet på en bedre måte, sier ansvarlig redaktør og Egmont-direktør, Kjersti Mo, til Kampanje. 

Nedbemanningen ble presentert for selskapets ansatte i morgentimene mandag. Kuttene rammer hardt både blant journalister og forlagets redigerere.  Det skal ligge an til en halvering av selskapets rundt 50 rene journalister.

Slår sammen blader Egmont legger samtidig om på sin produksjonsmodell, og viderefører satsinga på Optimal Redaksjonell Publisering (ORO), et omstillingsprogram hvor de forskjellige deskene i Egmont slås sammen, og det opprettes en felles reporterbase på tvers av bladene. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.