IKKE BEKYMRET: TV 2-sjef Alf Hildrum har kjent Egmont som eiere i mange år, og frykter ikke problemer ved aksjesalget. Foto: Leif Stang
IKKE BEKYMRET: TV 2-sjef Alf Hildrum har kjent Egmont som eiere i mange år, og frykter ikke problemer ved aksjesalget. Foto: Leif StangVis mer

- Egmont og A-pressen har vært som én eier

TV 2-sjef Alf Hildrum sier at Egmont og A-pressen har opptrådt som én eier. Han nærer ingen frykt ved aksjesalget, men så har han heller ikke mer enn et drøyt år igjen før han pensjonerer seg.

BERGEN (Dagbladet): - Det er ikke noe problem for meg at næringsminister Trond Giske går sterkt ut mot aksjesalget. Jeg blir ikke overrasket over at det skaper et politisk engasjement, men jeg kan forsikre alle om at TV 2 vil være gjenkjennelig også i framtida, sier Alf Hildrum til Dagbladet.

- Godt samkjørt Han vil gjerne understreke at TV-selskapet hele tiden har hatt et godt eierskap. Hildrum var administrerende direktør i A-pressen da A-pressen ble eier i TV 2, og han har vært styreleder i TV 2 inntil han ble sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 gruppen. 

- Eierskapet har vært så godt samkjørt at det har virket som en eier. Det har gjort det enkelt for meg å lede selskapet administrativt og strategisk, sier Hildrum.

Slutter neste år Han har en kontrakt som betyr at han må gi seg i TV 2 når han når en aldersgrense på 65 år.

- Jeg skal jobbe her ut april 2013. Det er ikke lenge til. Jeg har ikke hørt noe om at styret ønsket en endring på dette nå. Jeg regner med å jobbe ut perioden. Deretter er det slutt. Jeg slutter når jeg slutter som i A-pressen. Det blir ikke aktuelt å ta oppgaver for selskapet etter den tid, sier Alf Hildrum.

- En fordel med Bergen Administrerende direktør og konsernsjef i Egmont, Steffen Kragh, sier at det er viktig som eier i TV 2 å tenke langsiktig.

- Vi ønsker en allmenkringkasting med sterk norsk profil og sterke relasjoner til det norske produksjonsmiljøet. Vi har vært med på å formulere den strategi TV 2 har hatt siden vi ble eiere i 1991. Egmont vil ikke styre det redaksjonelle innholdet i TV 2, sier Kragh.

Konserndirektør Hans J. Carstensen i Egmont vil roe ned alle bergensere som har fryktet at TV-selskapets tid i Bergen er over.

- Jeg tror TV 2 har en stor fordel ved å ha hovedkontoret i Bergen. Her er det bygd opp et miljø som skaper nye relaterte bedrifter og et produksjonsmiljø vi samarbeider godt med. Seerne vil ikke merke noen forskjell i nær framtid, men jeg kan love at det vil bli stadig mer norskprodusert innhold, ikke minst i underholdnings-segmentet. Det gjelder allerede i 2012, sier Carstensen.

Han legger til at nyheter fra TV 2, i alle områder, må initieres fra det faglige miljøet i TV 2.

- Egmont er et stort selskap med aktiviteter på mange områder, blant annet blad- og forlagsvirksomhet. Det er mulig at TV 2 ønsker å utvikle et samarbeid i dette området. Det skjer mye digitalt også i forlagsvirksomhet. Jeg ser for meg et mer omfattende samarbeid mellom TV 2 og andre selskaper i Egmont i den digitale verden, men det må altså ha sitt utspring i TV 2-miljøet, sier Hans J. Carstensen.

- Respekt Kjetil H. Dale er en av tre ansatte-representanter i TV 2's styre. Han sier at de danske eierne har vist respekt for TV 2's egenart i 20 år, og at han forventer at det vil fortsette på samme måte.

- Jeg synes det er betryggende at de danske lederne sier at vi skal fortsette med samme strategi når det gjelder nyheter, sport og underholdning, og at det kan bli mer norsk innhold i programflatene. Som ansatte har vi vært forberedt på at dette kunne skje. Jeg tror folk har vært spent på dette. Vi har registrert spekulasjoner i et år. Nå er det godt å ha fått en avklaring. Jeg har ikke hørt noen negative reaksjoner på huset her i Bergen, sier Kjetil H. Dale.

MER NORSK: Steffen Kragh og Hans J. Carstensen (t.h.) lover mer norsk innhold. Foto: Leif Stang
MER NORSK: Steffen Kragh og Hans J. Carstensen (t.h.) lover mer norsk innhold. Foto: Leif Stang Vis mer