Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Egyptisk popstjerne fengslet i to år for denne musikkvideoen

Videoen fikk over en million visninger før Shyma ble arrestert.

ARRESTERT: Videoen rakk å få over en million visninger på få dager, og Shyma, ble arrestert i kort tid etter den ble offentliggjort i november. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den egyptiske popstjerna Shyma er dømt til to års fengsel i en domstol i Egypt etter å ha laget en seksualisert musikkvideo, ifølge den engelskspråklige egyptiske avisen Ahram. Dommen er også referert i flere internasjonale medier, som CNN.

Videoen rakk å få over en million visninger på få dager, og Shyma, ble arrestert i kort tid etter den ble offentliggjort i november.

Spiser banan

Musikkvideoen som inneholder scener av artisten som blant annet heller melk over en banan før hun spiser den, slikker et eple og danser i undertøyet, skal ha provosert mange konservative i landet og skapt mye kritikk.

I tillegg skal popstjerna ha fått en bot på 10 000 egyptiske pund, noe som tilsvarer 4659 kroner.

Mohamed Gama, regissøren bak musikkvideoen ble ilagt samme straff.

Økt sensur

Egypts nåværende president, Abdel Fattah Al-Sisi, har siden han kom til makten i 2013 innskrenket ytringsfriheten kraftig, melder Amnesty International.

«CREEPERS ON THE BRIDGE»: Colette Ghunim og Tinne Van Loon står bak dokumentarfilmen «The People’s Girls», som setter søkelyset på den seksuelle trakasseringen kvinner i Egypt må finne seg i. Her er en teaser på filmen fra 2014. Vis mer Vis mer

Beklager

I forkant av arrestasjonen skal Shyma ha delt et innlegg på Facebook, der hun beklager seg ovenfor alle de som mente videoen ikke var passende, og at hun som sanger bare kunne synge sangen og ikke hadde noen forståelse om retning.

Det er forventet at både Shyma og regissøren vil anke dommen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!