Ei bok å bli støtt av

Hvem bør tas, kilden eller budbringeren?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Intervjuboka «Vi sloss for Norge» har vakt reaksjoner. Debatten har hovedsakelig dreid seg om hvorvidt tidligere Dagbladet-journalist Arvid Bryne har vært forskjønnende i sin skildring av frontkjemper og NS-medlem Bjørn Østring. Attpåtil om Østring slipper unna med løgn.

Deretter har det dukket opp en avsporing, om antisemittisme og Israel. Den siste kunne vi spart til en annen gang.

Ukritisk

Og ja. Arvid Bryne er ikke videre kritisk til Østring. Han er like kritikkløs overfor Østring som overfor motstandsmann Svein Blindheim. Det er Blindheim som først karakteriserer Østring som en «krigshelt». Arvid Bryne gjør det samme for egen regning noen sider senere, det er mer snurrig. Østring får lov til å ikle seg sin skinnende rustning i fred.

«Jeg tror ikke jeg har gjort noe som er feil etter mine begreper.» Dermed blir han også avkledd. Som en mann med feil begreper. I boka virker det ikke som om Østring har tenkt en ny tanke siden slutten av 1930-tallet. Han gråt da Quisling ble avsatt. Og gråter fortsatt i 2007. Når han tenker på at Quisling ble avsatt. Fordi han er så glad i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer