- Ei dypt personlig bok

Det er ikke lenge siden Lars Saabye Christensen mistet sine foreldre. Det har påvirket romanens atmosfære.

SLUK: - Sluk er et redskap og en fornemmelse, grådighet og tomhet. Kanskje romanen handler noe om det, sier Lars Saabye Christensen om sin nye bok. Foto: Lars Eivind Bones
SLUK: - Sluk er et redskap og en fornemmelse, grådighet og tomhet. Kanskje romanen handler noe om det, sier Lars Saabye Christensen om sin nye bok. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): • Les utdrag fra Lars Saabye Christensens nye roman «Sluk» her.

- Å miste foreldrene mine har påvirket meg sterkt. Og dermed fortellingens atmosfære. Romanen er et forsøk på et portrett av en generasjon, fylt med kjærlighet og vemod.

- Er det ei dyster bok?

- Jeg vil ikke bruke ordet dyster. Det er ei poetisk, og ei dypt personlig bok. Det høres dumt ut å si, for det burde alt være. Den er skrevet med glede, og hengivenhet. Jeg prøver å legge til noe annet hver gang jeg skriver, og ingen må fornye seg mer enn den som gjentar seg selv.

Lars Saabye Christensens nye roman «Sluk», har blitt skrevet på forskjellige stadier. Det gjenspeiler seg i de ulike delene av romanen. Selv karakteriserer han boka som en bastard av en roman, med litt skarp konfekt i. «Sluk» består av to romaner som henger sammen, en liten diktsamling, og to prologer. Utdraget til høyre er hentet fra hovedromanen, og er bunnen av historien. Det høres forvirrende ut, men det flyter.

- For å lese ei bok, trenger man egentlig ikke å vite noe som helst. Verken om forfatteren, eller hva man går til, ønsker Saabye Christensen å poengtere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer