Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Litteratur og politikk

«Ei forteljing om pennens makt og avmakt i eit land der geværmunninga rådde»

Colombianske konspirasjonar.

STERK DUO: I 1990 drog Gabriel Garcia Marquez endeleg til heimlandet for å slå seg ned for godt. Han ville først og fremst skrive, men noko måtte gjerast i det borgarkrigsherja landet. Han såg von i den unge Juan Manuel Santos som nå er president i Colombia og som laurdag mottek fredsprisen. Foto: NTB SCANPIX
STERK DUO: I 1990 drog Gabriel Garcia Marquez endeleg til heimlandet for å slå seg ned for godt. Han ville først og fremst skrive, men noko måtte gjerast i det borgarkrigsherja landet. Han såg von i den unge Juan Manuel Santos som nå er president i Colombia og som laurdag mottek fredsprisen. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Ein augustdag for 20 år sidan møttest to menn for å konspirere mot presidenten i Colombia. Mykje stod på spel. Narkobaronar og geriljagrupper heldt landet i eit jarngrep. Den eine mannen var nobelprisvinnaren i litteratur, Gabriel García Márquez. Den andre var mannen som om få dagar får Nobels fredspris, Juan Manuel Santos. Det er ei forteljing om pennens makt og avmakt i eit land der geværmunninga rådde.

Presidenten som dei konspirerte mot, var Ernesto Samper. Han hadde sjølv vorte pepra med kuler på flyplassen i Bogotá og overlevde på mirakuløst vis. Det var i 1989, annus horribilis i Colombia. I mai månad overlevde sjefen for tryggingspolitiet så vidt etter at nokon freista å sprengje han i lufta, i august vart presidentkandidaten for det liberale partiet skoten på høglys dag, og i september vart avishus og luksushotell bomba.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?