Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ei jente må uansett helgardere seg

Skuespillerne kan droppe Golden Globe neste uke.

(Dagbladet.no): Bekymringen for hvorvidt den pågående streiken blant Hollywoods manusforfattere betyr krise for Golden Globe-seremonien 13. januar, dominerte samtalene på den røde løperen under den internasjonale filmfestivalen i Palm Springs i går kveld.

Filmfestivalen er årets første store underholdnings-begivenhet i USA og flere av skuespillerne benyttet anledningen til å snakke om utsiktene for årets Golden Globe.

- Det er alltid trist når en sending kan bli avlyst. Om så skjer, må vi utsette den og ta det en annen gang, sa skuespiller John Travolta til AP i går.

Lite sannsynlig

At Golden Globe-sendingen neste uke faktisk blir gjennomført, ble enda mindre sannsynlig etter at skuespillerenes forening SAG fredag varslet at de ikke kommer til å krysse de streikende manusforfatterenes vakter som vil bli satt opp utenfor lokalene som huser årets seremoni.

Skuespillerforeningen representerer flesteparten av de 72 nominerte Globe-nominerte - noe som betyr at det ville bli en nokså stjernetom seremoni om den skulle bli sendt.

Dens endelige skjebne vil først bli avgjort mandag da Hollywood Foreign Press Association, som arrangerer prisutdelingen, skal kunngjøre hvorvidt de har besluttet å gjennomføre det hele.

I går ga arrangøren klart uttrykk for at de fortsatt håper på å inngå kompromisser som gjør tv-sendingen mulig.

HAR KJOLEN KLAR: Nikki Blonsky er nominert som «Kommende stjerne» under neste ukes Golden Globe. Seremonien ser det imidlertid fortsatt mørkt ut for. - Ei jente må kunne helgardere seg uansett, sier skuespilleren som har kjolen klar. Foto: SCANPIX
HAR KJOLEN KLAR: Nikki Blonsky er nominert som «Kommende stjerne» under neste ukes Golden Globe. Seremonien ser det imidlertid fortsatt mørkt ut for. - Ei jente må kunne helgardere seg uansett, sier skuespilleren som har kjolen klar. Foto: SCANPIX Vis mer

Har kjolen klar uansett

Flere av de Golden Globe-nominerte var tilstede på filmfestivalen i Palm Springs i går, deriblant Travoltas medspiller i filmen «Hairspray», Nikki Blonsky.

Hun er nominert i kategorien «Rising Star» og hadde slett ikke tenkt å la forberedelsene ligge selv om det ser mørkt ut.

- Ei jente må kunne helgardere seg og ha kjolen klar. Sånn i tilfelle, sier hun til AP.

Den franske skuespilleren Marion Cotillard sa at hun ikke kom til å krysse streikevaktene, selv om hun ikke tilhører skuespillernes fagforening, fordi hun mener manusforfatterne fortjener en større del av inntektene på produksjonene de jobber for.

- Jeg mener at alle som er involvert i et prosjekt fortjener sin del, fastslår Cotillard.

Andre nominerte stjerner til Golden Globe er Denzel Washington, George Clooney, Angelina Jolie, Keira Knightley og Cate Blanchett.

Se alle Golden Globe-nominasjonene her.

MED TRAVOLTA: Nikki Blonsky sammen med en kvinnelig utgave av John Travolta i filmen «Hairspray».
SYMPATI: Den franske stjernen Marion Cotillard er ikke medlem av skuespillernes fagforening, men har likevel ikke tenkt å trosse manusforfatternes streikering på Golden Globe. Alt tyder nå på at seremonien kan komme til å bli avlyst i det den skal gå av stabelen for 65. året på rad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling