Anmeldelse: Frøkedal & Familien - «Flora»

Ei sjelden plante

Anne Lise Frøkedal er ei ledestjerne innen norsk indiepop, her med bestenotering solo.

SJANGERMIKS: Anne Lise Frøkedal er er spennende og produktiv artist som gjerne blander sjangrer. Hennes tredje soloalbum, «Flora», lanseres i dag. Foto: Vidar Landa
SJANGERMIKS: Anne Lise Frøkedal er er spennende og produktiv artist som gjerne blander sjangrer. Hennes tredje soloalbum, «Flora», lanseres i dag. Foto: Vidar Landa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Anne Lise Frøkedal har en imponererende - og produktiv - karriere som låtskriver, vokalist, gitarist og produsent, parallelt med bandene Harrys Gym, Dharma og kritikerbejublede I Was A King, som medlem i Lady Hardanger, som gjestemusiker og fra 2016 også som soloartist. Hun er ei sjelden plante i Norges musikalske flora som her, mer enn på de to første soloplatene, svinger seg mellom flere sjangrer. Derfor kunne ikke tittelen på det nye albumet vært mer riktig.

Sangbok

«Flora» er Frøkedals tredje soloalbum, men det første som Frøkedal & Familien. Bandet har vært med hele veien, Erlend Ringseth (tangenter) helt fra Harrys Gym, så det er et signal om at de nå framstår mer som et kollektiv - med støtte fra co-produsent, tekniker og mikser Bård Ingebrigtsen. Sangene er prøvd ut live og så spilt inn - også det live - i løpet av ti dager. Én låt per dag.

Denne gang gir hun også ut sangbok, med historier, tekster, noter - illustrert låt for låt av den britiske kultartisten Robyn Hitchcock (som hun tidligere også har samarbeidet med musikalsk). På toppen av dette er Frøkedal også aktuell som debutant i novellesamlinga «Og alle ting vert nye» i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer