Ei veske full av saus

Den nye Beyoncé er den gamle Beyoncé. En militant og okkult folkefiende med tabascosaus i veska.

CHILLIKRAFT: Er Beyoncés saus for sterk for deg? Foto: Youtube
CHILLIKRAFT: Er Beyoncés saus for sterk for deg? Foto: Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje trakk hun et lettelsens sukk, Beyoncé, da Kanye West dukket opp med det digre sirkuset sitt i Madison Square Garden og vendte all oppmerksomhet, positiv som negativ, mot ham, ham, HAM, slik han gjerne har for vane. I hvert fall føles det allerede lenge siden hun for en uke siden snudde medieverden på hodet med den nye singelen sin, Formation, lansert med kontroversiell video og enda mer kontroversiell opptreden i pausen under Superbowl, der Beyoncé og hennes dansere stilte i Black Panthers-inspirerte kostymer, oppfordret the ladies til å skaffe seg informasjon og komme seg i formasjon — samtidig som de selv dannet en diger og tydelig X, symbolet for borgerrettighetsbevegelsens mest kontroversielle skikkelse, Malcolm X, muslimen som oppfordret til væpnet motstand mot politiet som terroriserte den svarte befolkningen.

Men sannsynligvis sukket hun ikke. Singelslipp, video og opptreden utgjorde en bevisst provokasjon, like målrettet som et vellykket terrorangrep. Så var det også slik det ble tolket av mange, som et slags terrorangrep mot den hvite overmakten og, ikke minst, mot politiet. Da sheriff Robert Arnold fra Rutherford Country, Tennessee, et område med 85% hvite innbyggere, hørte skudd mandag kveld, var han skråsikker på at det var Beyoncé som hadde ansvaret for skuddvekslingen. Også Rudy Giuliani, tidligere borgermester av New York, raste mot Beyoncé, som i følge ham brukte Superbowl-arenaen til å angripe politiet, når hun i stedet burde oppfordret til respekt for myndighetene. På fredag kom nyheten om at en avdeling av miamipolitiet nekter å sikre stjernens turnéåpning i byen, og oppfordrer andre politistyrker om å følge deres eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer