Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eia og Giertsen sammen om Knausgård-oppsetning

Komikerduoen skal sette opp «Min Kamp».

GRAVER I KNAUSGÅRD:  Nadina Bouhlou, Thorbjørn Harr og Harald Eia under høstlanseringen på Nationantheatret i dag. Foto: Anders Grønneberg
GRAVER I KNAUSGÅRD: Nadina Bouhlou, Thorbjørn Harr og Harald Eia under høstlanseringen på Nationantheatret i dag. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

(Dagbladet): - Det blir ikke noe direkte dramatiseringa av bokserien, men snarere en forestilling om fenomenet Knausgård, sier informasjonrådgiver ved Nasjonalteateret, Kirsti Ellefsen, til Dagbladet.

Under Nasjonalteaterets vårlansering i formiddag blir det kjent at en av forestillingene på teatrets vårprogram vil være basert på forfatter Karl Ove Knausgårds bokserie «Min kamp».  Forestillingen har også fått samme tittel som den omstridte serien.

Komikerduo Bak forestillingen står de ikke ukjente komikerne Thomas Giertsen og Harald Eia, som henholdsvis skal ha regien og skrive manus.

Også Harald Eias kjæreste, Nadina Bouhlou, skal bidra som manusforfatter.

- Vi skal grave litt i mystikken bak Knausgård. Vi kommer til å stille spørsmål som hvorfor gråter Knausgård. Det skal vi finne ut av, sier Bouhlou.

Forestillingen skal ikke hente handlinger fra den seks binds lange bokserien om Knausgårds liv, men tar opp mye av tematikken fra de omstridte bøkene.

- Det vil blant annet være fokus på mannsrollen i dagens samfunn, og andre sentrale tema fra bøkene, avslører Ellefsen.

Det er ikke første gang Eia, Harr og Bouhlou gjør teater sammen. Ifjor satte de tre opp forestillingen Kafka - komilab.

Var ikke selv til stede Karl Ove Knausgård (44) skal ikke være til stede under lanseringen på Nationaltheatret. I september ble det klart at han avlyser alle opptredener denne høsten, grunnet familiære årsaker.

- Han trenger å få organisert hverdagen, både for å skrive og være mer til stede hjemme. Kona har jo også gitt ut bok nylig, som har fått strålende anmeldelser i svenske aviser, og det er et større press på begge to, sa daglig leder i Pelikanen forlag Eirik Bø til Dagbladet i forbindelse med nyheten.

Lager også film I fjor ble det klart at Karl Ove Knausgård også skal lage film av debutboka «Ute av verden». Svensken Fredrik Edfeldt skal ha regien.   

BLIR TEATER:  Til våren skal en teaterforestilling basert på forfatteren Karl Ove Knausgård bøker «Min kamp».
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLIR TEATER: Til våren skal en teaterforestilling basert på forfatteren Karl Ove Knausgård bøker «Min kamp». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg jobber med filmmanuset nå, det skal være ferdig i mars. Det praktiske med finansiering settes igang etter det, sa Knausgård til Dagbladet tidligere i år.

Deler av handlingen i boka foregår i Nord-Norge, der den 26 år gamle lærervikaren Henrik Vankel innleder et kjærlighetsforhold til en 13 år gammel elev.

Samme tematikk tas opp i «Min kamp», da Knausgård drar til Nord-Norge for å være lærervikar, og forteller om sin dragning mot en mindreårig elev.

- Vi har snakket om skuespillere, men må ha manuset helt klart først. Mye av handlingen skjer i Nord-Norge, derfor er det naturlig med norske skuespillere, sa Knausgård til Dagbladet i forbindelse med nyheten. 

Han forteller det er utfordrende å skrive filmmanus, og kan ikke bruke 20 sider på å bygge opp en scene. Når premieren blir er ikke bestemt.

TIL TEATRET:  Komikerne Harald Eia og Thomas Giertsen, her på vei til Aschehougs hagefest i august, skal skrive henholdsvis manus og ha regien på forestillingen  «Min kamp», som skal settes opp på Nationaltheatret til våren.  

Foto: Anders Grønnberg
TIL TEATRET: Komikerne Harald Eia og Thomas Giertsen, her på vei til Aschehougs hagefest i august, skal skrive henholdsvis manus og ha regien på forestillingen «Min kamp», som skal settes opp på Nationaltheatret til våren. Foto: Anders Grønnberg Vis mer