Eia slapp dyret ut av sekken

Blant små barn i USA er det ingen IQ-forskjell mellom svarte og hvite.

RASISTISK: Innleggforfatteren kommer med kraftig kritikk av siste program i Hjernevask-serien. 
Foto: Nina Hansen
RASISTISK: Innleggforfatteren kommer med kraftig kritikk av siste program i Hjernevask-serien. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| HJERNEVASK: Harald Eia viste ubehag, klarla det politisk ståsted til forskerne og advarte mot feil bruk av funn. Men dyret slapp likevel ut: Det er store intelligensforskjeller mellom hvite og svarte. Noen folkegrupper er rett og slett dumme, andre er svært intelligente. At samfunnshierarkier er naturlig, at de som sitter øverst har et eget blod, at den hvite rase er best egnet til å lede og bestemme, mens de andre må slite, har vi jo hørt før. Det er føydalismens og kolonialismens teori som har fått en ny fødsel, under navnet IQ-forskning. Hvorfor ønsker Eia og NRK ønsker å spre dette?

Han finner forskere som mener det er distinkte forskjeller mellom rasene, som gjør det rimelig å sette dem i et hierarki. Nå er det ikke blodet som er ulikt, men intelligens. Eias forskere mener en klassestruktur basert på intelligens vil vokse fram. Sosiale problemer som fattigdom, kriminalitet, uærlighet, rusavhengighet og så videre er en følge av lav intelligens. (Murray i The Bell Curve) Sosialpolitikk er derfor meningsløs bruk av penger. De er genetisk bestemt til å være lengst nede på samfunnsstigen. På samme måte som de som sitter øverst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer