Eia til VG-journalisten som sendte sæd-eposten: - Du er velkommen i «Brille»

Legger stridsøksa helt død før ny sesong med «Brille».

NY «BRILLE»-SESONG: Harald Eia og Bård Tufte Johansen er snart tilbake på TVNorge-skjermen. Foto: Anders Grønneberg
NY «BRILLE»-SESONG: Harald Eia og Bård Tufte Johansen er snart tilbake på TVNorge-skjermen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

(Dagbladet):  TVNorge fortsetter våren med kjente klassikere på programmet. Tilbake på skjermen er Harald Eia og Bård Tufte Johansen og en ny sesong av humor/vitenskapsprogrammet «Brille». 

Eia har brukt deler høsten 2015 på å krangle om sperm og humorklipp med VGTV-profil Mads A. Andersen.  

VG-journalisten ble indignert da Eia først takket nei til å stille i studio, og svarte ham på mail.

«Jeg leser deg som en åpen barnebok, Eia, og amatørskapen din her er tydelig. Les gjennom chatten vår, om du ikke skulle skjønne hva jeg mener. Med mindre du har sperm på brilleglassene igjen, da», skrev Andersen til Eia. 

- Mads er en kul fyr Mailkorrespondansen vekket oppsikt da Dagbladet fikk tilgang på den, men Eia er ikke langsur. I forbindelse med lanseringa av neste «Brille»-sesong ønsker han Mads A. Andersen velkommen i studio hos ham.

- Ja, nå har vi helst komikere som gjester i «Brille», men jo, Mads kunne sikkert vært i panelet en gang. Hvis han er morsom da. Det skal jo være morsomt, sier Eia til Dagbladet.

«EN KUL FYR»: Harald Eia bærer ikke nag til VG-journalist Mads A. Andersen etter sperm-eposten tidligere i høst. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
«EN KUL FYR»: Harald Eia bærer ikke nag til VG-journalist Mads A. Andersen etter sperm-eposten tidligere i høst. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Så det er ikke ondt blod?

- Nei, nei. Mads er en kul fyr, jeg bare syns han skulle vist det første klippet med meg i studio, for jeg syns det var morsomt.

VG-Mads: - Jeg er ingen komiker Den lengre mailkorrespondansen med blant annet spermkommentaren, endte i at Eia til slutt besøkte VGTV-studio, og angivelig startet intervjuet med å konfrontere Andersen med flere av mailene han hadde sendt. Den seansen valgte Andersen å klippe bort.

Mads A. Andersen stiller seg positiv til Eias nesten-invitasjon.

- Som Facebook-chatten mellom Eia og meg viser, er jeg ingen komiker. Timingen min er heller ikke helt på topp. Men når VG-redaktør Torry Pedersen kan være med i «Nytt på nytt», så kan selvsagt jeg stille i «Brille», sier Andersen til Dagbladet. 

Savner kvinner «Brille» er nå det Eia/Tufte Johansen-konseptet med lengst levetid. De to humoristene sier det er fordi programmet passer dem begge perfekt.

- Jeg elsker det fordi jeg kan komme til sending uforberedt, Harald elsker det fordi han kan sette seg inn i sånne nerdeting i dagevis før, sier Tufte Johansen.
Et problem har likevel oppstått nå som Brille-sesongene har begynte å balle på seg: Kvinnelige paneldeltakere.

- Vi skulle gjerne hatt mange flere kvinner i studio, og prøver alltid å få kjønnsbalanse. Men det er rett og slett bare færre kvinnelige komikere, fortsetter Tufte Johansen.

NRK vs. TVNorge
- Ja. Men én ting som har vært veldig kult med «Brille» er at vi har hatt med mange utrolige flinke folk, som vi har kunne følge utviklinga til. Det er for eksempel utrolig kult å se hvor flink Cecilie Steinmann Ness er blitt, uten at vi kan ta noen som helst ære for det. Det er bare gøy å se utenfra, fortsetter Eia.

«Brille»-barndommen fant sted på NRK, før Eia og Tufte Johansen bytta beite og pakket programkofferten retning TVNorge. De to bedyrer at de ikke merker noen forskjell på statskanalen og TVNorge.

- Nei, ingen verdens ting. Vi spiller jo inn programmet på NRK enda, i det samme studioet. Og folka på TVNorge er veldig kule med oss, det har vært en veldig positiv opplevelse fra dag én, sier Eia.