Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eia var vi der

- Det var utrolig lett å spille inn film, mindre arbeid enn en sketsj, sa Harald Eia da han kom til premieren på «Detektor», en av tidenes mest forhåndsannonserte norske filmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men selv om Eia har en stor rolle i Pål Jackmans film, fikk han ikke se den før i går kveld. Da blir det vel ekstra spennende å se den med publikum? - Det er jo bare ja-folk her. Jeg skal gå med noen sure nei-folk seinere for å få et realistisk bilde av filmen. Men nå må jeg komme meg inn..., sa Eia.

- Nå må folk få øynene opp for norsk film, sa en lett indignert Bård Tufte Johansen og så strengt på Thomas Giertsen:

- Du ville jo legge ned norsk film, men nå har også du fått øynene opp.- Ja, jeg har ekstremt store forventninger til denne filmen, nikket Giertsen. - Det er jo noe nytt for meg dette at man kan lese kritikken før man går på premieren, men jeg vurderte ikke å utsette lesingen til etterpå. Jeg tror dette blir gøy, en sånn film er veldig velkommen nå, sa kulturminister og eksteatersjef Ellen Horn. - Vi er skuffet over at vi ikke fikk noen roller her. Men vi vinner på banketten, lovet Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen, også kjent som TV-duoen Nils og Ronny.

- Dette er min favorittfilm, hva nå enn det utsagnet måtte hjelpe på billettsalget. Jeg falt for den første gang jeg så den, sa en strålende Ingeborg Moræus Hanssen, kinosjef i Oslo.

SPENTE: Mads Ousdal (t.v.) og regissør Pål Jackman så spente ut før premieren.
LEST KRITIKKEN: Kulturminister Ellen Horn hadde lest anmeldelsene på forhånd.
FAVORITTFILM: En strålende kinosjef Ingeborg Moræus Hanssen tok imot på Saga kino.
FOR NORSK FILM: Bård Tufte Johansen og kona Beate Halkjelsvik traff Thomas Giertsen.