Eia var vi der!

Ja, eia var vi der. Og du bør være der i kveld.

HUMORSHOW: Penis vant i går kveld. Penis på video og penishumor på direkten foran snaue 7000. Banalt og plumpt? Ja, helt klart og litt slitsomt, men Team Antonsen makter å gjøre ulveungefag - forskjellige tissemetoder - til noe mer enn pinlig.

Kristopher Schau har lang fartstid i faget ekstremhumor - til tider blir han bare småteit - sammen med de tre andre er det akkurat på kanten.

«Jackass på et meget lavt nivå» - med ti tissetriks - i videoformat vil bli en klassiker. Hadde denne sekvensen vært vist på NRK i vinter, ville vi tabloide brukt jordskjelvbokstaver.

Eks-Frp-er Jan Simonsen måtte krype under duken sammen med doktor Bård og mister Eia for å få Schau ut av fatning. Schau satt og gjorde et fotballfaglig intervju på direkten med Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær.

Autopilot

Eia og Tufte Johansen brukte både hummer, støvsuger og melkemaskin for å ta rotta på unge Schau som så vidt klarte å fullføre et like godt intervju med Solskjær som hvilken som helst annen sportsjournalist. Og Solskjær imponerte med å holde maska. Han snakket akkurat sånn han alltid gjør etter en kamp, på autopilot. Men da Jan sneik seg under med plasthansker, da måtte Schau gi opp. Det ble for mye.

Team Antonsen

Ingen lett øvelse å krabbe ut av en TV-suksess, men Team Antonsen maktet det med glans.Sted: Oslo Spektrum, 28. mai 2004.
Tilskuere: Nærmest fullt

Debatten har i visse publikasjoner gått høyt, middel og lavt om hva slags type humor Team Antonsen representerer. Etter å ha sett dem live i halvannen time må det sies at de er i et visst anarkistokratisk slektskap med salige Monty Pythons Flying Circus.

Hill, hill dem. Hollywood Bowl neste? Neida, hva med å kuppe Stiklestad spelet? Der trengs det nytt blod på sverdet.

Grilldress-Eia

Harald Eia var den som fra første lyskaster eide sal og folk. Han behøver en dårlig grilldress - og pipestemmen med en eller annen syk dialekt - og han eier publikum. Bård Tufte Johansen virket i begynnelsen særs preget og stiv i det verbale steget.

Folk kom for å få det de likte aller best fra vinterens serie, og det fikk de på rekke und rad. Extra Joker Nord - nå med sønnen til Krøvle Velle Voll - er forlengst skrevet inn i norsk humorhistorie. Intet tall var tørt i går kveld heller. Unge Velle Voll er også vår helt. Tatertallene slo alt.

Årets vårkåte streiker fikk også LO-kontingenten intelligent påskrevet. Antonsen som Geir Vieland - mannen med ekstreme tiur-gener - fikk salen i brunst. Tufte Johansens skikkelse som har alt for tidlig sædavgang tåler både tv og sal.

Idol-Sandra

Schaus toalett-avstikker, for å sjekke hvem som ikke var på plass i salen, viste oss at Håkon Børde med sønner satt i samme avlukke. Dette for å skåne Oslo for mer dialekt. I en annen dobås satt Cato Zahl Pedersen sammen med lookalikes.

Schaus mimestunt, som den avdøde hollandske entertainer Wim Sonnevold, ble en Høstutstilling verdig. Schau i XL-bleie. Med gul maling foran og brun bak. Hans pensel malte fram flamske abstraksjoner.

Idol-Sandra fikk også et dialektkurs av Antonsen, vel langt kanskje.

Prinsesse Lasse

Team Antonsens evner til å balansere mellom det geniale og nesten-drite-ut-folk-humor er en kjent sak. Så også i går kveld. Vi fryktet hva som kunne skje når svenske Lasse Gustavsson kom inn.

Frykt, helt uten grunn som vanlig.

Den meget hardt brannskadde svensken må få oppholdstillatelse som stand up-komiker. Hans lille tolkning - av svensken med ekstreme prinsesse Ranghild-gener- får oss til å tro på Kong Atle og halve kongeriket til Eia, Schau og Tufte.

DET STORE INTERVJUET: Ole Gunanr Solskjær var invitert til faglig debatt hos Kristopher Schau. Under bordet var det Harald Eia og Bård Tufte Johansen som styrte showet. Jan Simonsen var kveldens håndlanger.
GOLDEN OLDIS: Harald og Bårds «Boka mi» ble selvsagt også framført i Spektrum.