Eias biologi er for useriøs

Hold deg til humoren.

IKKE SERIØST FREMSTILT: Harald Eia burde holdt seg til humorprogrammene sine, mener Sævre.  
Foto: Robert S. Eik
IKKE SERIØST FREMSTILT: Harald Eia burde holdt seg til humorprogrammene sine, mener Sævre. Foto: Robert S. Eik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| «HJERNEVASK»: Innenfor biologien finner man mange spennende fenomener som kan skjerpe både nysjerrigheten og få undringen til å vokse. Det gjør blant annet at mange av de naturprogrammene som finnes i mediene, både aviser, radio og fjernsyn, er de best besøkte programmene. Konkurrenten er kanskje moro- og humorprogrammene. Men hvorfor skal disse slåes sammen: hold deg til humoren, Eia.

MANGE AV OSS biologer ser stor nytte og glede i å formidle naturfenomener. Men vi ser stadig oftere at opptak av ulike dyr blir klippet sammen for å gi et bilde av logiske handlinger hvor mennesket kjenner seg igjen. Det kan for eksempel være rovdyrs fangst av bytter, eller insektsetende planters fangst av en flue eller bille. Med de redigeringsmuligheter man har i dag ser vi klart en utvikling at det legges opp en regi i programmene som gjøres logiske og rasjonelle.

Det stemmer sjelden i den virkelige verden. Naturen har ikke en innebygget menneskelig, rasjonell fornuft, som det ofte blir fremstilt.

DE FJERNSYNSPROGRAMMENE som Harald Eia har presentert den seinere tida går inn i noe av denne trenden. Det er innsamling av sprikende intervjuer, og sekvenser av framstillinger som er meget tendensiøse. Og så presenteres det med et skinn av en mangesidig innhenting av data og framstilling av en allsidig belysning av det evige temaet om arv og miljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer