Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eick årets unge internasjonale jazztalent

For andre år på rad har International Jazz Festivals Organization (IJFO) og International Association For Jazz Education (IAJE) valgt en nordmann som årets internasjonale jazztalent under 30 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre år på rad har International Jazz Festivals Organization (IJFO) og International Association For Jazz Education (IAJE) valgt en nordmann som årets internasjonale jazztalent under 30 år.

Trompetisten Mathias Eick (27), som ble lansert til denne konkurransen av MoldeJazz, ble valgt ut i konkurranse med åtte unge musikere fra Europa, USA og Canada.

Prisen, som er på 20.000 dollar (rundt 130.000 kroner), vil bli overrakt i forbindelse på IAJEs årlige konferanse i New York i januar.
Seks festivaler
Målet med prisen er å sette søkelyset på en ung, lovende musiker som derigjennom kan få muligheten til å utvikle karrieren.

For Mathias Eick betyr det at han får anledning til å spille på minst seks av festivalene innenfor IJFO-nettverket.

Nettverket omfatter 14 festivaler i Europa, USA og Canada, blant dem North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz festival, Monterey Jazz Festival, Vancouver Jazz Festival og London Jazz Festival.

Molde International Jazz Festival er eneste norske festival i dette nettverket.


Startet som 5-åring
Mathias Eick begynte å spille musikk i femårsalderen. Han har gått fire år på jazzlinja ved NTNU i Trondheim og har blant annet studert hos Palle Mikkelborg.

I løpet av de siste årene har han medvirket i en rekke grupper og ensembler i Norge og internasjonalt, fra Jaga Jazzist hvor han i tillegg til trompet spiller akustisk bass, vibrafon og piano, til Trondheim Jazz Orkester med Chick Corea og Pat Metheny.

Eick spiller også i bandet Motif, som vant Young Nordic Jazz Comets i 200, og med den finsk harpisten og pianisten Iro Haarla.

Videre har han bidratt på en rekke plateinnspillinger med blant andre Turboneger, DumDum Boys, Motorpsycho, Jan Gunnar Hoff Group, Cato Salsa Experience, DSound og Big Bang.

(NTB)

20 000 DOLLAR: Trompetisten Mathias Eick er årets unge internasjonale jazztalent. I januar mottar han prisen på 20 000 dollar i New York. Foto: AGNETE BRUN
20 000 DOLLAR: Trompetisten Mathias Eick er årets unge internasjonale jazztalent. I januar mottar han prisen på 20 000 dollar i New York. Foto: AGNETE BRUN Vis mer