Eidsvåg, Bjørn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Født 17. mars 1954 i Sauda. Norsk sanger, gitarist og låtskriver. Begynte sin karriere i lokale grupper, deriblant The Leaches. Solodebuterte allerede som 20-åring. Ved siden musikk-karrieren gjorde han ferdig teologistudiene i 1980, det samme året som han lanserte albumet «Endelig voksen».

Jobbet en periode som prest ved Lier sykehus. Etterhvert måtte prestegjerningen vike for en karriere som ble stadig mer suksessfull. Men kallenavnet «rockepresten» har hengt ved.

Hans kristne tro _ og ofte knagende tvil _ har preget alle hans plater. På 80-tallet var han den aller største helten for landets tensing-ungdommer.

Overgangen fra Erik Hillestads Kirkelig Kulturverkstad-selskap til Ivar Dyrhaugs kommersielle Norsk Plateproduksjon-label markerte et veiskille i karrieren. Nå måtte kristenfolket gi slipp på Eidsvåg, han skulle bli folkeeie, noe han også klarte. Med sin varme utstrålinig og sine nære viser om mellommennskelige forhold har han skaffet seg et stort og trofast publikum. I løpet av 90-tallet har han solgt over 400 000 plater. I 1990 ble han tildelt Spellemannprisen i klassen for underholdningsmusikk, mens hans ble årets spellemann i 1997.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer