Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eidsvåg blir musikal

Da Bjørn Eidsvåg først ringte teateret ble han satt på vent. Men nå får han sitt eget, musikalske teaterstykke, selv om han ikke vil stå på scenen selv.

STAVANGER (Dagbladet.no): - Det er litt av ideen. Jeg hadde lyst til å oppleve mine egne sanger fra salen. I tillegg er jeg en ganske dårlig skuespiller, tror jeg. Jeg har vært med på noen revyer inne i Sauda, og det ble veldig oppstyltet. Jeg passer nok best i rollen som Bjørn Eidsvåg, sier den folkekjære artisten til Dagbladet.no.

Lørdag 4. november blir en stor dag for ham. Da har «Skyfri himmel» urpremiere på Rogaland Teater. Stykket er skrevet av forfatterkometen Olaug Nilssen, i samarbeid med artisten. Eidsvågs sanger vil gå som en rød tråd gjennom historien. De fleste er gamle klassikere, andre er skrevet for anledningen.

Saftige historier

Forestillingen tar utgangspunkt i sangen «Skyfri himmel». Ei ung jente er død av en overdose, eller kanskje var det selvmord. Handlingen starter på bygdas bedehus etter begravelsen, med foreldre som er tynget av sorg og skyld. Det høres ikke akkurat lystig ut, men Eidsvåg lover at det også blir muntre øyeblikk.

- Bedehusmiljøene er fulle av saftige historier. Det er et frodig miljø som sjelden skildres på den måten, sier artisten.

Han ser spesielt fram til scenen hvor menigheten synger «Vi må alle elske mens vi kan, mann og kvinne, mann og mann».

- De tror de synger om Gud, men sangen er skrevet av en mann i bygda som har funnet ut at han er homofil, sier Eidsvåg og godter seg.

Mistet motet

TIL TEATERET: Bjørn Eidsvåg har lenge ønsket seg en forestilling basert på egne sanger. Til høsten får artisten det som han vil. Foto: Erling Hægeland
TIL TEATERET: Bjørn Eidsvåg har lenge ønsket seg en forestilling basert på egne sanger. Til høsten får artisten det som han vil. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Jan Ingvar Toft, eks-vokalisten i Vamp, skal både spille en rolle og synge i stykket. Espen Hana og Marit Sandsmark er også plukket ut til å være med, men bare èn skuespiller har så langt fått tildelt en rolle: Stavangers Grand Old Lady, Sally Nilsson.

- Jeg skal la teaterfolkene få gjøre jobben sin, men jeg ba om èn ting: At Sally skulle spille jentas mor. Jeg laget denne sangen til deg, sa Bjørn Eidsvåg på dagens pressekonferanse, og spilte den nyskrevne visa «Mammas sang» for pressen og de ansatte ved teateret.

Eidsvåg har gått svanger med ideen i to år.

- Jeg ringte faktisk teateret, men mistet motet da sentralbordet satte meg på vent, forteller han. Seinere nevnte han ideen i et intervju med Stavanger Aftenblad. Da teatersjef Hanne Tømta leste det, tok hun kontakt. Siden har de jobbet i all hemmelighet med stykket. Nå gleder Eidsvåg seg til at regissør Marit Moum Aune skal lage forestillingen ferdig.

- Dette er noe av det kjekkeste jeg har gjort på år og dag, sier Bjørn Eidsvåg.

TIL SALLY Eidsvåg fremførte sangen «Mammas sang» på pressekonferansen i dag. Den er nyskrevet til stavangerskuespilleren Sally Nilsson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling