MANER TIL FORSIKTIGHET: Bjørn Eidsvåg vil høre eksperter snakke om verdens problemer, ikke artister og kjendiser. Foto: SCANPIX
Foto: Berit Roald / SCANPIX
MANER TIL FORSIKTIGHET: Bjørn Eidsvåg vil høre eksperter snakke om verdens problemer, ikke artister og kjendiser. Foto: SCANPIX Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer

Eidsvåg slakter «pinlig» kjendis-veldedighet

Ber popstjerner være forsiktige.

(Dagbladet.no): Lørdag er det klart for TV 2s artistgalla, mens artister spiller for fred på kveldens Nobelkonsert.

Kjendiser og musikkartister blir ofte brukt for å skape oppmerksomhet om gode saker, men Bjørn Eidsvåg ber nå kollegene om å vise varsomhet.

— Jeg har ikke noe imot engasjement hos kjente mennesker, men jeg ønsker at noen med innsikt og tyngde skal fortelle meg hva vi kan gjøre med sultkatastrofer, ikke at et kjent menneske skal si at det er synd på dem som sulter. Vi vet allerede at det er synd på dem som sulter, sier Eidsvåg til Dagsavisen.

I forkant av TV 2s artistgalla stilte blant annet Morten Harket opp i en reportasje for Dagbladet, der det het at han trolig reddet livet til en liten gutt.

Også Sondre Lerche stiller opp for TV 2, og i forkant av veldedighetsarrangementet lar han seg intervjue i forbindelse med en reise til Sør-Afrika. På kanalens nettsider siteres Lerche på følgende: 

«Det er et land med sterke kontraster, sier Sondre Lerche mens han observerer tre jenter som leker ved siden av en døende kvinne.»

- Det kan fort bli pinlig når artister eksponerer sine følelser på TV, i møte med barn som dør av sult. Jeg vil helst slippe å høre en popstjernes refleksjoner rundt en så tragisk situasjon, sier Eidsvåg til Dagsavisen.

Ifølge avisa har artisten selv stilt opp for Kirkens nødhjelp og Kirkens bymisjon, men de siste årene har han vært langt mer forsiktig med å vise seg på veldedighetsarrangementer.