Eidsvåg ut mot Vinni på Twitter

Eidsvåg mener rapperen går for langt i å utlevere privatlivet sitt i sin nye låt «Halve meg».

KRITISK:  I en lengre diskusjonstråd på Twitter er Bjørn Eidsvåg kritisk mok kollega Vinni. Eidsvåg mener rapperen går for langt i å utlevere privatlivet sitt. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
KRITISK: I en lengre diskusjonstråd på Twitter er Bjørn Eidsvåg kritisk mok kollega Vinni. Eidsvåg mener rapperen går for langt i å utlevere privatlivet sitt. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

(Dagbladet): I går snakket Øyvind «Vinni» Sauvik (36) ut om bruddet med kona Tone Oraini Selfors (31) i «Lydverket» på NRK. Samme dag lanserte han sin nye låt «Halve meg», som han beskriver som en «jævlig personlig låt».

I teksten heter det at «vi sa til døden skiller oss ad/ men så gikk jeg og ødela det i et fyllekalas/ og alle drømmene vi hadde ble det ingenting av/ de blir med meg til jeg forsvinner en dag».

Nå møter rapperen kritikk fra musikerkollega Bjørn Eidsvåg for å gå for langt i å utlevere eget privatliv. 

- Jeg er skeptisk til offentlige bekjennelser som også utleverer en uskyldig part, og foretrekker da metaforer, skriver Eidsvåg på mikrobloggsnettstedet Twitter i dag.

Dagbladet har vært i kontakt med Vinni gjennom hans manager Gunnar Greve. Vinni ønsker ikke å kommentere saken.

Diskusjon Eidsvågs Twitter-melding er en del av en lenger diskusjon på nettsamfunnet, hvor Eidsvåg blant annen utveksler meldinger med «Lydverket»-programleder Asbjørn Slettemark og tidligere musikkjournalist Håkon Moslet.

Eidsvåg har også tvitret følgende meldinger:

«Jeg blir tatt med lenger inn i Vinni's liv enn jeg liker å være, men tipper topp kred hos kidsa.»

«En personlig/selvutleverende tekst er bra når den bygger lytterens selvinnsikt, og dårlig om den trigger Se&Hør innstinktet.»

Samtidig skriver Eidsvåg at han selv sitter i glasshus, og at diskusjon etter hvert har fjernet seg fra Vinni, og gått over i en generell diskusjon om utlevering.

PERSONLIG:  Rapperen Øyvind «Vinni» Sauvik er svært personlig i sin nye låt. Det vekker reaksjoner. Foto: Anders Grønneberg
PERSONLIG: Rapperen Øyvind «Vinni» Sauvik er svært personlig i sin nye låt. Det vekker reaksjoner. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg liker Vinni og heier på retten til nådeløs utlevering, men dikt og løgn skal man ikke kimse av, skriver Eidsvåg.

Ærlig Vinni har opplevd enorm suksess den siste tida, etter han var med i programmet «Hver gang vi møtes» på TV2. Blant annet er hans versjon av Halvdan Sivertsens låt «Sommerfugl i vinterland» avspilt nærmere to millioner ganger på Youtube.

I hans nye låt er han svært ærlig.

- Den handler om et samlivsbrudd, og det handler om å miste din bedre halvdel. Som er en greie jeg har vært gjennom det siste halve året. Det å skrive om et samlivsbrudd, det er liksom mine innerste tanker. Man er sårbar og svak og skuffet og trist og lei all dritten, og det å legge det på bordet sånn, er jo heftig. Men jeg følte at jeg måtte ha det ut, sa Vinni i gårsdagens «Lydverket».

Kort tid etter at «Halve meg» ble tilgjendelig for nedlasting i går, gikk den rett opp på topplassering i Itunes.

Dagbladets anmelder ga Vinnis nye låt terningkast fire.

Dagbladet har vært i kontakt med Bjørn Eidsvåg. Han ønsker ikke å kommentere saken.