Eiendomsskatt er en usosial styggedom

En stemme til Fremskrittspartiet er en stemme mot eiendomsskatt.

Usosialt: Eiendomsskatt er noe av det mest usosiale man kan prakke på folk, skriver Bjørn-Terje Nilssen. Foto: Privat.
Usosialt: Eiendomsskatt er noe av det mest usosiale man kan prakke på folk, skriver Bjørn-Terje Nilssen. Foto: Privat.Vis mer
Meninger

Etter mange år med dårlig økonomistyring i Hemnes kommune innførte Arbeiderpartiet eiendomsskatt på boliger og fritidshus i forrige periode. For fire år siden gikk vi til valg med lovnad om å fjerne denne styggedommen, som er noe av det mest usosiale det er mulig å prakke på folk.

En huseier som kanskje er arbeidsledig, eller en gammel dame som bor alene og er minstepensjonist, får en ekstra regning på sin bolig. Denne boligen har de fra før av betalt diverse skatter og avgifter for. Bare fordi de bor der de bor skal de også betale eiendomsskatt. Dette er hårreisende. Faktisk har det vært folk som har måttet ta opp lån for å betale skatt for å bo i sin egen bolig.

Det er i dag 355 av landets 428 kommuner som har eiendomsskatt i en eller annen form.

«Dette er blant landets mest forhatte skatter, som innføres fordi mange kommuner drives for dårlig. Den innføres typisk når kommuneøkonomien er skakkjørt», uttalte Peter Batta, leder i Huseiernes Landsforbund.

Vi klarte dessverre ikke å fjerne eiendomsskatten den høsten vi kom i posisjon fordi budsjettet var ferdigspikret. Derimot klarte vi å halvere den.

Året etter fjernet vi eiendomsskatten på boliger og fritidshus helt. En prestasjon som de færreste kommuner klarer når styggedommen allerede er innført.

En stemme til Fremskrittspartiet i Hemnes kommune vil være en stemme mot eiendomsskatt. Så lenge vi sitter i posisjon, kommer vi aldri til å innføre den igjen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.