Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Eiendomsskatten blir ikke moderat med slike valgløfter

Arbeiderpartiet har på få år gått fra å være uttalte motstandere av Høyres suksessoppskrift til å mene lite eller ingenting om den videre utviklingen av skolen.

Velfungerende politikk: Med Høyre bak spakene har Osloskolen utviklet seg til å bli Norges beste. Det er utelukkende et resultat av en velfungerende skolepolitikk, skriver Saida Begum. Foto: Privat.
Velfungerende politikk: Med Høyre bak spakene har Osloskolen utviklet seg til å bli Norges beste. Det er utelukkende et resultat av en velfungerende skolepolitikk, skriver Saida Begum. Foto: Privat. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et skolesystem tuftet på større frihet, bedre lærere og nye bygg har hjulpet titusenvis av elever inn i en bedre skolehverdag. Elevene får nå velge skole selv, de leverer landets beste fylkesvise resultater på nasjonale prøver og stadig flere lærere tar videreutdanning. Med Høyre bak spakene har Osloskolen utviklet seg til å bli Norges beste. Det er utelukkende et resultat av en velfungerende skolepolitikk.

Det var likevel ikke lenge siden venstresiden skulle legge «Høyreskolen» på hyllen, og skrote det som kunne skrotes av iverksatte tiltak.

Arbeiderpartiet har på få år gått fra å være uttalte motstandere av Høyres suksessoppskrift til å mene lite eller ingenting om den videre utviklingen av skolen. Det lille de foreslår vil innebære enorme kostnader uten særlige resultater.

Arbeiderpartiet lover høyere lærertetthet, og mener dette vil gi bedre resultater til tross for at det meste av nasjonal og internasjonal forskning sier det motsatte. Gitt at de skulle sette inn bare én ekstra lærer i hver skole, ville kostnaden løpt på 132 242 336 kroner årlig. Videre ønsker venstresiden gratis skolemat for samtlige elever i Osloskolen, uten at det finnes noe håndfast bevis på at det øker resultatene. Likevel ville man ha måttet omprioritere 52 764 600 kroner til et slikt formål. Begge tiltakene er resirkulert, gammel politikk, og kostnadene står simpelthen ikke i forhold til fordelene.

Høyre i Oslo ønsker en mest mulig effektiv og god skolepolitikk som gjør at elevene oppmuntres til å strekke seg etter nye mål. Det er elevenes læring som er det viktigste, og da gjelder det å legge midlene der det gir resultater. Mens Arbeiderpartiets politikk ser ut til å være mer ressurser, så vet vi at Osloskolens resultater er et resultat av satsning på kunnskap i skolen og politiske prioriteringer som gjør det mulig å få igjen mest mulig innenfor de ressursene vi disponerer.

Videreutdanning av lærere, fritt skolevalg og nye skolebygg vil fortsette å være det viktigste for Høyre. Osloskolen skal bli Europas beste skole, og det skjer kun med de riktige prioriteringene. Hvor Arbeiderpartiet skal få midlene til sine satsninger fra er uvisst. Hva Arbeiderpartiet vil med Osloskolen er like uvisst. Det som er sikkert er at eiendomsskatten til Ap ikke kommer til å være moderat med slike valgløfter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!