Eierskap i Terra Markets

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TERRA-SKANDALEN: Dagbladet hadde på sin forside i går oppslag om «Terra-toppenes hemmelige plan» som skulle innebære at tidligere konsernsjef Ola Sundt Ravnestad og konserndirektør Odd Arne Pedersen skulle selge sine eierandeler i Terra Markets og på den måten få «millioner rett i lomma».

Fakta er at fire gründere for ti år siden etablerte finansselskapet Terra Finans AS hvor sparebankene kjøpte seg inn i. Sparebankene kjøpte seg dermed inn i selskapet slik at de eier 2/3 av dagens Terra Markets mens de fire private gründerne eier 1/3. Terra Markets er 100 %. eier av Terra Securities, som nå er slått konkurs.

Blant de 78 sparebankene som eier Terra-Gruppen AS, har det i noe tid vært et ønske om at de fire gründerne skulle kjøpes ut av Terra Markets. Styret i Terra-Gruppen startet derfor en prosess for over et år siden for å finne ut hvordan dette burde skje og vi startet et arbeid med en verdivurdering av selskapet. Målet var å få en struktur hvor Terra-Gruppen eide alle produktselskapene 100 %. Vi var kommet langt i et arbeid som skulle presenteres for aksjonærene i løpet av vinteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer