Eimear Quinn

Betagende debutalbum fra keltisk Grand Prix-vinner.

Om Eimear Quinn (28) lyder kjent, kan det skyldes at hun vant EuroSong med «The Voice» i 1996. Men Eimear kastet seg ikke ut i en popkarriere, i stedet avsluttet hun musikkstudiene ved universitetet. Før hun vant Grand Prix, var hun også solist i koret Anzna i «Riverdance». Det vakre debutalbumet «Through The Lens Of A Tear», basert på den keltiske kjærlighetshistorien mellom Tristan og Isolde, har hun skrevet sammen med produsent Psl Brennan fra gruppa Clannad.

Og Eimear velger ingen enkle løsninger, tvert imot har hun lagd ei «svevende» plate som krever mye av lytteren - og gir like mye tilbake.

Matheson, Karen

«Time to fall»


(Vertical Records/ VME)

Både stilen, stemmen og stemningen kan minne om skotske Karen Matheson fra den keltiske gruppa Capercaillie, som også bidrar på hennes «Time To Fall». Det er en mer umiddelbar produksjon. Matheson synger hovedsakelig på engelsk, men gjør også et par sanger på gælisk. Hun synger innsmigrende og flott, men låtene har ikke det samme spennet og framdriften i seg som hos Quinn - og arrangementene er ensformige og kjedelige.