PÅ RANGEL: Som Jeppe boltrer Eirik del Barco Soleglad (midten) seg ved baronesse Wenche Kvammes hoff. Hun er på bildet forkledd som sekretær og står ved Jeppes side. Øvrig tjenerskap er spilt av Ameli Isungset Agbota, Sverre Breivik og Tormod Løvold. Foto: Odd Mehus, DNS
PÅ RANGEL: Som Jeppe boltrer Eirik del Barco Soleglad (midten) seg ved baronesse Wenche Kvammes hoff. Hun er på bildet forkledd som sekretær og står ved Jeppes side. Øvrig tjenerskap er spilt av Ameli Isungset Agbota, Sverre Breivik og Tormod Løvold. Foto: Odd Mehus, DNSVis mer

Anmeldelse «Jeppe på Bjerget», Den Nationale Scene:

Eirik del Barco Soleglad er overbevisende som Jeppe

Ånd i flaska

Har du allerede abonnement?   Logg inn

TEATER: Vi vet hvorfor Jeppe drikker, og vi vet hva drikkingen gjør med Jeppe. Så hvorfor skal vi se «Jeppe på Bjerget» enda en gang?

På Den Nationale Scene er svaret både enkelt og dobbelt: Fordi det fremdeles kan gjøres morsomt, og fordi det fremdeles kan gjøre vondt.

Kreativ appetitt

Når Frede Gulbrandsen regisserer Holberg-klassikeren - med tilstrekkelige kreative avvik til at dramatikerens portrett underveis bryter inn og protesterer - er det med en leken humor som ikke benekter ubehaget i stykket, selv ikke i de villeste, mest burleske og mest overdådig utmalende delene. Dem er det mange av.

Det er med visshet om hvor umoderne og hvor utdatert Holbergs form og Holbergs vitser kan oppleves i dag, og samtidig med forståelse for at hans menneskekunnskap fortsatt kan ha sitt å si oss.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn