Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eirik Jensen gir ut ny bok om sitt liv som spaner

Lanserer boka på Krimfestivalen.

POLITILIV: - Eirik Jensen har en unik historie som leder av noen av de største prosjektene i oslopolitiets arbeid for å bekjempe kriminalitet, sier forlagssjef Anne Gaathaug. Foto Marius Gulliksrud
POLITILIV: - Eirik Jensen har en unik historie som leder av noen av de største prosjektene i oslopolitiets arbeid for å bekjempe kriminalitet, sier forlagssjef Anne Gaathaug. Foto Marius Gulliksrud Vis mer

5. mars kommer boka «På innsida. Historien om mitt politiliv».

Der forteller den omstridte politimannen Eirik Jensen historien om sitt liv.

Bokprosjektet ble påbegynt allerede i 2012 med sikte på utgivelse i 2014.

Men boka ble utsatt etter at Eirik Jensen ble arrestert 24. februar i fjor.

Utradisjonell politimann Han er siktet for «grov korrupsjon og narkotikaforbrytelser» mens Spesialenheten etterforsker saken. Jensen har hele tida erklært seg uskyldig i anklagene. Noen rettsbehandling er ennå ikke berammet.

- Vi tok opprinnelig kontakt med Jensen fordi han utpekte seg som en utradisjonell politimann med en svært interessant karriere.

Det sier Anne Gaathaug, forlagssjef i Kagge Forlag som gir ut boka - og fortsetter:

En unik historie - Han har en unik historie som leder av noen av de største prosjektene i oslopolitiets arbeid for å bekjempe kriminalitet.

- Siden er han selv blitt siktet i en alvorlig sak?

- Vi skrev kontrakt med Eirik Jensen i 2012, og tok etter hvert sikte på utgivelse høsten 2014. Da Jensen ble arrestert for et år siden, måtte prosjektet settes på vent, og mye endret seg. Vi er glade for å kunne utgi boka denne våren.

«Ingen prosedyre» - Hva inneholder boka?

- Eirik Jensen forteller historien om et politiliv utenom det vanlige. Det er naturlig at arrestasjonen og mistankene vil bli en del av denne historien.

- Samtidig er både forlaget og Jensen opptatt av at boka ikke skal være noen form for forhåndsprosedering av en eventuell rettssak. Derimot vil Eirik Jensens egen historie kunne gi publikum noen svar på hvem han er, hva som styrer hans valg og hvordan han har jobbet som politimann, sier Gaathaug.

Snakker om boka Torsdag 5. mars blir boka lansert. Første post på programmet etter at festivalen offisielt er åpnet, blir et intervju på scenen med Eirik Jensen ved Sarah Natasha Melbye.

I tre dager vil 52 forfattere fra inn- og utland delta på Krimfestivalen.

For første gang deltar også Norges store krimstjerne Jo Nesbø på festivalen. Gunnar Staalesen er festivalforfatter og åpner festivalen med en spesialskrevet prolog. Festivalen byr på en nypremiere på hans skuespill «Døden går til scenen».

Et «kriminallaboratorium» Fra Sverige kommer åtte forfattere, blant dem Jens Lapidus, Carl-Johan Vallgren og ekteparet Lars Kepler. En av programpostene har fått tittelen «Jag är inte kriminell, jag är bara svensk författer».

Lisa Gardner og William Landay kommer fra USA.

Fra England kommer Philip Kerr, kjent for sine Berlin Noir-romaner og Emma Healey, nylig belønnet med Costa-prisen som beste nykommer. Bernard Aichner fra Østerrike er kjent for sin bestselger «Dødens herskerinne».

Festivalen vil ellers by på et «kriminallaboratorium» for lekne forfattere, elleville arrangementer på scenen i Centralteatret, bokbad, temadiskusjoner, den tradisjonelle krimquiz?en og en rekke forfattermøter på forskjellige scener i byen.

Tre dager med mord, forbrytelser og konspirasjoner — midt i Oslo sentrum.