Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Eirik Jensen har hatt sin klart dårligste dag i retten så langt

Gull verdt.

GRILLET I RETTEN: I noen meldinger maste Eirik Jensen på Gjermund Cappelen. Selv sier politimannen at han maste om informasjon.  Storsmugleren har sagt at det er mas etter penger.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GRILLET I RETTEN: I noen meldinger maste Eirik Jensen på Gjermund Cappelen. Selv sier politimannen at han maste om informasjon.  Storsmugleren har sagt at det er mas etter penger.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Kommentar

«Er det egentlig naturlig å fortelle noe slikt til en kilde?» Aktor Kristine Schilling har stilt stadig mer aggressive spørsmål til Eirik Jensen om en lang rekke tekstmeldinger og e-poster mellom ham og Gjermund Cappelen. I går ble også svarene aggressive.

Kommunikasjonen viser særlig to ting: Forholdet mellom «purken» og «skurken» har vært nært og personlig. Mange meldinger, skrevet i kodespråk, kan lett tolkes som at de handler om tid, sted og forhold for innførsler av narkotika.

Gjennom 20 års samarbeid blir man godt kjent. Allerede i de første åra hjalp Jensen informanten sin ved å følge ham til avrusing og holde kontakt med familien. Siden har de snakket sammen om kjærlighetsforholdene sine, barna og problemer på jobben. Begge har omtalt denne saken som at Cappelen dolker Jensen i ryggen.

Ved flere tilfeller har politimannen skrevet til hasjsmugleren om bemanningen hos politiet – om han har vært alene på jobb, om han har hatt mulighet til å kalle inn folk på overtid. Jensen sier at dette handler om kapasitet til å utføre aksjoner basert på informasjon fra Cappelen. I avhør har sistnevnte sagt at dette handler om når han kan ta inn store partier hasj fordi politi eller tollvesen er opptatt med andre ting. I noen meldinger maste Jensen på Cappelen. Selv sier politimannen at han maste om informasjon. Storsmugleren har sagt at det er mas etter penger. I går var det uansett vanskelig for Jensen å komme med troverdige svar – både på innholdet i meldingene og hvorfor han i de samme periodene har satt inn store kontantbeløp på konto. Det ble den dårligste dagen for ham i retten så langt.

«Du skriver at «Kontoret er tynt bemannet, og vi må avgi folk.» Er det en fordel for en kriminell å vite det?» spurte Schilling. Jensen var nok den eneste i retten som ikke trodde slik informasjon kunne være gull verdt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media